Un cap d'informació de la Policia Nacional: "Els CDR van organitzar molt bé l'1-O" (Reuters)
Cues per votar l'1-O en un col·legi de Vic (Reuters)

El jutge afirma que el procés independentista es va finançar amb diners del FLA

Pel jutge, és "evident" que la totalitat de les despeses de l'1-O o una part es van pagar amb diners "obtinguts a través del Fons de Liquiditat Autonòmic"

Actualitzat

El jutge d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum, ha dictat una interlocutòria en la qual assegura que el govern de la Generalitat va finançar el referèndum de l'1 d'octubre amb diners del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). El magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer creu que el govern cessat hi va destinar un import superior als 250.000 euros.

En la interlocutòria recorda la jurisprudència del Constitucional, que va prohibir destinar-hi fons públics, per la qual cosa conclou que hi ha "indicis manifestos de malversació". Pel jutge, és "evident" que la totalitat de les despeses de l'1-O o una part es van pagar amb diners "obtinguts a través del FLA".

"Resulta evident que tant si el pagament de les despeses del procés, i concretament els que importen en aquesta causa respecte a la preparació i execució del 'referèndum de l'1.10.2017, es va realitzar directament per la Generalitat o indirectament per persones o entitats interposades amb la finalitat de desviar el rastre de les partides, dificultant així la investigació, tot o part dels pagaments es van realitzar a càrrec dels crèdits obtinguts a través del FLA, la finalitat del qual era una altra."

El jutge ho planteja en una interlocutòria que respon a la defensa de Josep Maria Jové, que va ser número dos d'Oriol Junqueras a la Conselleria d'Economia, que qüestionava la falta de legitimitat dels serveis jurídics de l'Estat en aquest procediment.

La interlocutòria té data del 20 de gener i detalla que Catalunya va rebre 6.664,8 milions d'euros el 2012, que van anar seguits de 10.050,6 milions el 2013, 7.912.9 milions el 2014, 11.133,58 milions el 2015, 10.090,66 milions el 2016 i 7.757,2 milions l'any passat.

 

 

Interlocutòria del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut