El jutge accepta finalment que la Mel es digui Mel

Una parella aconsegueix posar el nom de Mel a la seva filla després que un jutge inicialment els ho denegués i de l'onada de solidaritat que van rebre a les xarxes

Agustí FornéActualitzat

La Mel ja es diu oficialment Mel. Fins fa pocs dies, no s'ho podia dir, perquè el jutge del Registre Civil de Cerdanyola li ho va prohibir. Li havien de dir Adela. Va ser un cop dur, però els pares, la Laia i l'Antoni, no es van rendir perquè els agrada el nom de fa molts anys i van decidir que a la seva primera filla li dirien Mel.

Per això, van recórrer la decisió. Per això i perquè no entenien que a Catalunya hi havia més d'un centenar de dones que s'havien inscrit al registre sense cap problema. "A més -diu l'Antoni- vam consultar l'Institut d'Estudis Catalans i ens van confirmar que es tracta d'un nom comú i adequat per fer-lo servir com a nom de nena".


"Només els pares han de decidir el nom dels fills"

Al jutjat els van dir que la solució al recurs podria tardar més d'un any, però quan el tema es va fer públic la reacció de suport va ser espectacular. "Potser va ser coincidència –diu la Laia- però poques setmanes després van acceptar el recurs i ens van donar la raó".

La setmana passada van anar a buscar la certificació que acredita que "el nombre de la inscrita será, en lo sucesivo, Mel" i també van rebre l'acta de naixement que acredita que, per sempre més, la Mel serà la Mel Calderón Rovira.

Els pares van recórrer la decisió perquè a Catalunya hi havia més d'un centenar de dones que s'havien inscrit al registre com a Mel (CCMA)

Els pares de la Mel estan molt contents, però no s'expliquen com ha pogut passar. "Sembla una tonteria –diu la Laia- però per nosaltres és molt important. Gairebé ens van obligar a donar una nova identitat a la meva filla. Ara estic molt contenta amb el canvi, però espero que s'adonin que som els pares els que hem de decidir el nom dels nostres fills i no cap jutge".


Es farà una trobada de Mels de Catalunya

De tot aquest embolic han tret una experiència positiva: el corrent de solidaritat que hi va haver arreu del país. "Molta gent que tenia una Mel a la família es va posar en contacte amb nosaltres per donar-nos suport", explica l'Antoni.

Fins i tot, van decidir organitzar una trobada de Mels de Catalunya que ara han ajornat per la pandèmia, però que estan decidits a tirar endavant.

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut