Jordi Pujol Ferrusola podrà disposar de 1.260 euros al mes, un cop aprovat l'increment del salari mínim (Europa Press)
Jordi Pujol Ferrusola podrà disposar de 1.260 euros al mes, un cop aprovat l'increment del salari mínim (Europa Press)

El jutge accedeix que Jordi Pujol Ferrusola es beneficiï de la pujada del salari mínim

El primogènit de l'expresident Pujol té els comptes bloquejats des de fa vuit anys

Redacció/AgènciesActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, que investiga l'origen del patrimoni de la família Pujol, ha accedit a la petició de Jordi Pujol Ferrusola i autoritza la pujada del salari mínim professional perquè pugui disposar en el seu compte de 1.260 euros al mes.

El fill primogènit de l'expresident Jordi Pujol, que està a l'espera de judici, té els comptes bloquejats des del 2015. L'Audiència Nacional el va autoritzar el març de l'any passat a cobrar el salari mínim d'un compte embargat per fer front a les despeses diàries. Fins ara podia retirar mensualment 1.167,66 euros.

Pedraz adopta aquesta decisió després de consultar prèviament amb la fiscal d'Anticorrupció María Belén Suárez Pantín, que el passat 7 de març no va veure cap inconvenient en aquesta actualització d'acord amb el Reial Decret 99/2023 del 14 de febrer.

La defensa de Pujol Ferrusola va demanar que s'actualitzés l'import desbloquejat en virtut de la pujada aprovada recentment pel govern espanyol del salari mínim interprofessional per a l'any 2023.

Al llarg de la instrucció, Pujol Ferrusola ha remarcat que el jutjat li va imposar el 2015 com a mesura cautelar "la fiscalització de la seva vida econòmica, fins i tot en els seus àmbits més prosaics, com ara meritació i pagaments d'impostos municipals".

Per aquesta raó, assegura que "ha hagut de comptar amb el suport econòmic directe i desinteressat dels seus familiars més propers per afrontar les despeses ordinàries del dia a dia".

L'Audiència Nacional vol jutjar l'expresident Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i els seus set fills pels suposats delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra la hisenda pública i falsedat documental.

La Fiscalia demana 9 anys de presó per a l'expresident Pujol i 29 anys per al fill gran, Jordi Pujol Ferrusola.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialAudiència NacionalJordi Pujol
Anar al contingut