Bernardo Montoya en un trasllat a l'Audiència Provincial de Huelva, on l'han jutjat

El jurat popular declara Bernardo Montoya culpable del crim de Laura Luelmo

Se li imputen els delictes d'assassinat, agressió sexual i detenció il·legal de la jove professora zamorana i, ara, el jutge haurà de dictar sentència

Actualitzat

El jurat popular ha declarat per unanimitat Bernardo Montoya culpable dels delictes d'assassinat, agressió sexual i detenció il·legal de Laura Luelmo, la professora zamorana de 26 anys que va aparèixer morta el desembre del 2018 a El Campillo (Huelva).

Els nou membres del jurat, cinc homes i quatre dones, han llegit el veredicte aquest divendres, en el judici que s'ha fet aquesta setmana a porta tancada.


Presó permanent revisable

Després d'escoltar el jurat, tant la Fiscalia com les acusacions que exerceixen la família i la Junta d'Andalusia mantenen les peticions de pena. Les tres parts demanen 20 anys de presó per un delicte de detenció il·legal, 12 pel d'agressió sexual i presó permanent revisable pel d'assassinat.

Ara, el magistrat president del judici, Florentino G. Ruiz Yamuza, haurà de dictar sentència d'acord amb el que han manifestat les parts i en el sentit en què s'ha pronunciat el jurat.
 

Canvi de declaració

Segons el seu advocat, Montoya no ha reconegut els fets en el judici, encara que va demanar perdó a la família de Laura Luelmo després de reconèixer que havia traslladat el cos de la jove. Això és l'únic que ha admès en les declaracions i inculpa la seva exparella com a autora del crim.

Fa tres anys, poc després que aparegués el cadàver de Laura Luelmo, Montoya, veí seu i principal sospitós, va confessar el crim.

La Guàrdia Civil custodia el carrer on vivien Laura Luelmo i els germans Montoya (EFE)
La Guàrdia Civil al carrer on vivien Laura Luelmo i els germans Montoya el desembre del 2018 (EFE)

La jove professora va desaparèixer a El Campillo, on s'acabava d'instal·lar, procedent de Zamora, perquè havia aconseguit feina de substituta en un institut de Nerva. Van trobar el cos cinc dies després als afores el poble.

Primer es va pensar que Laura Luelmo havia pogut caure quan va sortir a córrer, fins que es va treballar amb la hipòtesi que Montoya l'havia segrestat, violat i matat a casa seva i després es va desfer del cadàver.

ARXIVAT A:
Violència masclistaJudicial
Anar al contingut