El claustre d'infantil i primària a l'Institut Escola Llibertat de Badalona
El claustre d'infantil i primària a l'Institut Escola Llibertat de Badalona s'ha avançat al juliol (CCMA)

El juliol a escoles i instituts: com es reorganitzen arran de l'avançament del curs

L'avançament del calendari escolar, un dels motius de les mobilitzacions de la comunitat educativa, ha obligat alguns centres a avançar tasques que habitualment feien al setembre

RedaccióActualitzat

El mes de juliol és laborable per als docents, tot i no ser lectiu, i alguns docents fan formació. Durant aquest període, els mestres i professors han d'estar a disposició del centre. Aquest any, amb l'avançament de calendari, les direccions també poden convocar durant els cinc primers dies laborables de juliol els docents nous que treballaran al centre el curs vinent.

Aquest canvi de calendari, un dels motius de les mobilitzacions dels docents que continuaran el curs que ve, també ha canviat l'organització dels centres de cara a preparar la tornada a les aules --prevista per al 5 de setembre en el cas dels alumnes de primària i per al dia 7 de setembre per als d'ESO, batxillerat i formació professional.

Així, algunes de les tasques que feien al setembre, les han de fer ara al juliol. "Estem intentant pal·liar una mica anar ofegats al setembre quedant-nos ara", assegura Judit Guixé Costa, coordinadora pedagògica secundària Institut Escola Llibertat.

Hem visitat aquest institut de Badalona, i també l'institut Front Marítim de Barcelona per veure com s'organitzen i aquest ha estat el resultat:

 

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut