Un grup de noies en una protesta a Pamplona
L'agressió als Sanfermines del 2016 va generar fortes protestes (Reuters)
Pamplona

El judici per una violació en grup als Sanfermines del 2016 serà el 13 de novembre

La presumpta víctima de la violació haurà de declarar en el judici, tot i que no mantindrà contacte visual amb els acusats

RedaccióActualitzat

El judici contra cinc homes acusats de violar en grup un jove de 18 anys la matinada del 7 de juliol del 2016 a Pamplona es farà el 13 de novembre.

El tribunal que jutjarà el cas ha rebutjat la petició del fiscal i de l'acusació particular i de les diverses administracions que havien presentat una acció popular i la víctima haurà de declarar a la sala de vistes. El jutge denega així la petició de les acusacions i la fiscalia perquè aquesta declaració es fes per videoconferència. La defensa dels cinc encausats s'havia oposat a aquesta possibilitat.

El tribunal considera "prevalent" la declaració presencial i el testimoni de la presumpta víctima de l'agressió a la sala.

Per evitar el contacte visual entre la denunciant i els processats durant la declaració, seran els cinc encausats els que marxaran de la sala i seguiran la declaració per videoconferència des d'una sala annexa.

Els tres magistrats que componen el tribunal han rebutjat incorporar al judici les converses que s'han extret dels mòbils dels cinc processats, excepte les que es van fer dia dels fets i fins que van quedar detinguts. Pel tribunal, el material probatori exclòs "no guarda relació amb els fets que són objecte de judici".

 

 

Anar al contingut