Barcelona

El judici per l'assassinat i violació de dues policies a l'Hospitalet s'haurà de repetir

No va servir de res. El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència de l'Audiència de Barcelona que condemnava Pedro Jiménez a 83 anys de presó per l'assassinat i la violació de dues policies en pràctiques a l'Hospitalet de Llobregat l'octubre del 2004. El Suprem considera que Jiménez no l'hauria d'haver jutjat l'Audiència sinó un jurat popular i, per tant, s'haurà de repetir el judici. Tot i l'anul·lació de la condemna, Pedro Jiménez continuarà empresonat per altres delictes. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha qualificat la decisió del Suprem com un fet "seriós i greu" i ha afegit que espera que el nou procés acabi amb una "sentència que concordi amb la gravetat dels fets".

Actualitzat
El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència condemnatòria contra Pedro Jiménez perquè considera que no va ser correcte que el jutgés un tribunal de magistrats i que ho hauria d'haver fet un jurat popular perquè preval el delicte d'assassinat i no el de violació. El judici, per tant, s'haurà de repetir però amb un tribunal popular.

Pedro Jiménez va ser condemnat el setembre del 2008 a 83 anys de presó per dos assassinats amb acarnissament, agressió sexual, profanació de cadàver, violació de domicili, incendi, robatori amb violència i intent d'atracament.  

L'octubre del 2004, aprofitant un permís penitenciari de Can Brians per bona conducta, Pedro Jiménez va anar al pis del barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat on vivien les dues policies en pràctiques i les va violar i assassinar. Jiménez s'ha passat mitja vida entre reixes sobretot per delictes d'agressió sexual.

Nous criteris per al tribunal popular

La sentència ha sorprès magistrats i fiscals, ja que introdueix un nou criteri per als tribunals populars. El Suprem considera que Jiménez mereixia un judici amb tribunal popular perquè entre els delictes que li imputaven preval el d'assassinat, que s'ha de jutjar en una vista amb tribunal popular. No obstant això, l'altre delicte, el de violació no es jutja amb tribunal popular i, per això no es va escollir aquest tipus de vista. Ara, si hi hagués dues sentències més similars, això podria crear jurisprudència. Per això, la fiscalia, tot i que acata la decisió del Suprem, demana criteris uniformes.

Tura ho considera "seriós i greu"

La consellera d'interior, Montserrat Tura, ha titllat de "seriós i greu" el fet que el Tribunal Suprem hagi anul·lat el judici contra Pedro Jiménez, i ha afegit que "afortunadament" Jiménez no sortirà en llibertat perquè compleix altres condemnes, sinó, segons Tura, "ens trobaríem en una situació difícil". La consellera també espera que la nova sentència "es faci d'acord amb la gravetat dels fets".
Anar al contingut