El judici s'ha fet a porta tancada a l'Audiència Provincial de Biscaia
Bilbao

El judici de La Manada de Bilbao queda vist per a sentència

La Fiscalia manté la petició de 80 anys de presó per als tres acusats d'agredir sexualment una noia de 18 anys que estava inconscient, gravar-ho i difondre-ho

RedaccióActualitzat

Després de les quatre sessions de la vista oral del cas de l'anomenada Manada de Bilbao, el judici ha quedat vist per a sentència. Les defenses han tornat a reclamar la lliure absolució i la posada en llibertat dels acusats al·legant que les relacions van ser consentides.

La Fiscalia es manté en la petició de 80 anys de presó per als tres encausats per haver violat una noia de 18 anys que estava inconscient, gravar-ho i després difondre-ho. L'acusació popular, formada per la defensa de la víctima, eleva la petició fins a 100 anys de presó.

En l'última sessió, les parts han presentat els seus informes finals amb poques modificacions respecte als provisionals.

El ministeri públic ha considerat que durant el judici s'ha acreditat que cada acusat va ser coautor o còmplice dels delictes d'abús comesos pels altres dos joves, amb l'agreujant que la víctima estava inconscient.

Indemnització de 15.000 euros

La Fiscalia ha demanat que s'afegeixi a aquesta pena un delicte de descobriment i revelació de secrets per haver gravat els fets i difondre'ls via WhatsApp. També ha sol·licitat 26 anys de presó per a dos d'ells i 27 per al tercer, a més d'una indemnització solidària per a la víctima de 15.000 euros.

Segons el relat de les acusacions, l'agressió va passar el 14 de gener del 2017 en una zona de vènding de la zona bilbaïna de Solokoetxe.

El fiscal i l'acusació popular han sostingut que, sortint d'una sala de festes, els imputats van acorralar la víctima i en van abusar.

ARXIVAT A:
País BascLa ManadaAgressió sexualJudicialMasclisme
Anar al contingut