Un dels acusats de la mort del raper (Reuters)
Un dels acusats de la mort del raper (Reuters)
Atenes

El judici contra Alba Daurada comença a Atenes sense els principals acusats

69 membres i simpatitzants del partit neonazi grec estan acusats de formar part d'una organització criminal

RedaccióActualitzat

El procés contra 69 membres i simpatitzants del partit neonazi grec Alba Daurada ha començat a Atenes amb l'absència, injustificada, del cap de la formació i dels principals encausats. Només 44 hi han estat presents, mentre que la resta han estat representats pels seus advocats.

El judici, que ha aixecat molta expectacó i que se celebra amb moltes mesures de seguretat, continuarà el 7 de maig, ja que un dels acusats no tenia advocat i el jutge ha donat aquest temps al nou lletrat, nomenat pel tribunal, per preparar la defensa. 

La justícia grega acusa el fundador d'Alba Daurada i la resta de quadres del partit, de formar part d'una organització criminal. Alguns, també se'ls atribueix els delictes d'assassinat i possessió il·legal d'armes, arxius i drogues.

El detonant de la investigació, que el 2013 va portar la presó a la cúpula de la formació, va ser l'assassinat del jove raper esquerrà Pavlos Fyssas el setembre d'aquell mateix any, a mans d'un militant del partit, un crim que va indignar l'opinió pública.

El procés, que es preveu que durarà mesos, ha de determinar si aquesta formació, la tercera en representació parlamentària, és o no una organització criminal que ha multiplicat les agressions contra els immigrants en els últims anys.

Centenars de concentrats a l'exterior

A l'exterior de la presó on es fa el judici s'hi han concentrat centenars de persones, seguint la crida del moviment antiracista per demanar la condemna dels assassins neonazis.

Anar al contingut