El judici als membres de la sindicatura de l'1-O serà el 27, 28 i 29 d'abril del 2020

Se'ls acusa de desobediència i usurpació de funcions i els demanen penes de dos anys i nou mesos de presó

RedaccióActualitzat

Ja hi ha data per al judici contra els cinc membres de la Sindicatura Electoral de l'1 d'octubre: serà els dies 27, 28 i 29 d'abril de l'any vinent, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio.

El jutjat número 11 de Barcelona ha acordat que s'obri judici oral contra els cinc integrants de la Sindicatura, presidits pel catedràtic de Ciència Política Jordi Matas.

El Tribunal Constitucional va forçar a renunciar els cinc membres de la sindicatura electoral amb fortes multes econòmiques. A tots cinc els acusen de desobediència i usurpació de funcions i els demanen penes de dos anys i nou mesos de presó.

 

S'acusa Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tània Verge i Josep Pagès d'haver dictat diverses resolucions relacionades amb el referèndum, malgrat que el Tribunal Constitucional els havia notificat que la consulta quedava suspesa i els advertia de la seva obligació d'impedir-la.

La Fiscalia sol·licita que se'ls condemni només per desobediència a una multa de 5.400 euros i inhabilitació per a qualsevol funció "que respongui a un nomenament discrecional efectuat per una administració pública".

L'advocat de Jordi Matas, Ramón Setó, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que confia que la sentència del procés no influeixi en el judici.

També ha afirmat que la causa contra els síndics de l'1-O "forma part de l'ofensiva antiindependentista".

Recupera l'entrevista:

 

Els cinc membres de la Sindicatura van ser nomenats pel Parlament el 7 de setembre i van cessar dels seus càrrecs el 26 de setembre.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut