El judici als membres de la mesa del Parlament es celebrarà el 21, 22 i 24 de juliol

La vista del judici per desobediència al Constitucional contra cinc membres sobiranistes ja s'ha ajornat diverses vegades

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha fixat la nova data del judici als membres sobiranistes de la mesa del Parlament quan Carme Forcadell era presidenta.

Se celebrarà el 21, 22 i 24 de juliol. En principi la vista oral havia de començar el dia de Sant Jordi, però va quedar ajornada pel coronavirus.

No és la primera vegada que s'ajorna el judici per aquests fets, és a dir, per haver aprovat les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica.

El setembre del 2017 s'havia de fer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya entre els dies 19 i 22 de novembre.

Problemes d'agenda

Dos dels advocats defensors tenen judicis programats amb anterioritat que coincideixen amb la data prèvia fixada per al 19 de novembre

És un judici per desobediència al Constitucional. Es demanen penes d'inhabilitació a Lluís Corominas, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Anna Simó --llavors de Junts pel Sí-- i a la portaveu de la CUP Mireia Boya.

El desembre del 2018, el Tribunal Suprem va decidir separar aquesta causa per desobediència contra els cinc membres de la mesa de la causa contra els líders independentistes per l'1-O.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésTSJCParlament de Catalunya
Anar al contingut