El judici a Torra per desobediència no es mou de data: pols entre Parlament i TSJC

La justícia també recrimina a Torra que si vol recusar el president del TSJ per imparcialiat, que signi la petició i adjunti la documentació necessària

Actualitzat

El judici per desobediència contra el president de la Generalitat, Quim Torra, no es mou de data: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'ha confirmat per als dies 25 i 26 de setembre.

La justícia no entén que se li recrimini en un recurs haver fet coincidir el judici amb el debat de Política General al Parlament. Resolució i conclusió del lletrat del tribunal, que insisteix que l'agenda del president està buida i que el ple no està a l'agenda oficial del Parlament. I és que de fet no està convocat encara, tot i que sí previst des del juliol.


Per què el ple no està convocat oficialment?

Doncs perquè el president del Parlament els convoca una setmana abans. Per tant, ho hauria de fer la setmana que ve. Sense canvi aparent perquè la petició de Ciutadans, el PSC i el PP de canviar el debat de dates ha topat amb els vots de la majoria independentista a la Junta de Portaveus.

Per tant, les dates, a hores d'ara, segueixen coincidint. I la llei continua dient el que diu, que el judici es pot fer sense Torra, perquè no es demana presó. I que només se suspendria per una causa justificada. Què farà el president? Doncs, segons fonts de Presidència, Torra no anunciarà què farà al respecte fins l'últim moment. 


Toc d'atenció a Torra

La justícia també ha cridat l'atenció a Torra sobre la recusació al president del TSJC, Jesús María Barrientos. No li rebutja la petició d'apartar-lo, però sí que li diu que compleixi amb els tràmits necessaris. És a dir, que adjunti tots els documents als quals fa referència sobre la parcialitat del president del Tribunal, perquè no els ha inclòs. I segon, que si vol que la recusació tiri endavant, ha de firmar la petició, cosa que el president de la Generalitat no havia fet.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraTSJC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut