Luxemburg

El jove que va denunciar el "cas Facebook" creu que la sentència servirà per exercir "més pressió" en la protecció de dades

L'advocat celebra la decisió davant del tribunal de Luxemburg

RedaccióActualitzat

La croada iniciada el 2011 contra l'ús de dades personals de ciutadans europeus per part dels Estats Units empesa pel jove activista i estudiant de dret austríac Max Schrems ha culminat al Tribunal de Justícia Europeu, que li ha donat la raó. Ha invalidat l'acord que permetia transferir als EUA dades personals a internet, l'anomenat "Safe Harbor".

Després de recopilar 1.200 pàgines obtingudes amb informació sobre ell i els seus contactes, fins i tot xats que havia esborrat i correus electrònics d'amics seus que ell mai havia penjat a Facebook, Schrems va demandar l'empresa nord-americana davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no respectar la normativa europea sobre protecció de dades. 

Max Schrems, que ha anat al tribunal europeu per conèixer la sentencia de primera mà, ha sentenciat davant dels mitjans de comunicació:

"La vigilància massiva no és possible, va en contra dels drets fonamentals a Europa".

Per aquest jove advocat, la sentència servirà per exercir "més pressió" sobre la CE i al govern nord-americà perquè aconsegueixin un nou marc en la protecció de dades. A més, confia que la indústria i les autoritats nacionals de control exerceixin pressió i adoptin les accions necessàries.

"El missatge real del tribunal és que no es pot participar en el sistema de vigilància massiva dels EUA i complir alhora amb el que són drets fonamentals a Europa".

Des del seu compte a Twitter, Max Schrems ha celebrat la decisió:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut