Barcelona

El jove director d'orquestra Gustavo Dudamel porta Beethoven al Palau de la Música

Afronta a partir de diumenge la interpretació de les nou simfonies de Beethoven en només quatre dies

RedaccióActualitzat

El director d'orquestra veneçolà Gustavo Dudamel afronta a partir de diumenge la interpretació al Palau de la Música Catalana de les 9 simfonies de Beethoven en només 4 dies. Ho farà al capdavant de l'Orquestra Simfònica Simón Bolívar.

La música de Beethoven, universal i revolucionària, ocupa el Palau de la Música amb les nou simfonies i amb una orquestra de joves veneçolans, la Simón Bolívar, i un jove director, Gustavo Dudamel, que triomfa al món i defensa el dret d'interpretar Beethoven tal com el sent. Segons Dudamel, en un món caòtic com l'actual, Beethoven cobra més força.

El geni de la música interpretat per un director genial que als 36 anys ja ha dirigit les orquestres més importants del món. El Concert de Cap d'Any amb la Filharmònica de Viena és un èxit per a la seva carrera, es va convertir en el director més jove en dirigir-lo.

Nou simfonies en cinc concerts, amb totes les entrades venudes per a una experiència única que només es podrà viure, a més de Barcelona, a Hamburg i a Viena. Dues simfonies per sessió menys l'últim dia, el 15 de març, que amb l'Orfeó Català interpretarà la novena, una de les peces més populars de la música clàssica de tots els temps. Aquest "tour de force" ja l'ha fet a Caracas i Bogotà.

Dudamel és també director de la Orquestra Simfònica de Göteborg i de la Filharmònica de Los Angeles; amb aquesta última va guanyar un Premi Grammy l'any 2012 per la direcció de la simfonia número 4 de Johannes Brahms.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut