El jove podria ser condemnat a cadena perpètua
El jove podria ser condemnat a cadena perpètua
Washington

El jove detingut en relació amb un tiroteig a la Casa Blanca és acusat d'intentar assassinar Barack Obama

El jove de 21 anys i d'origen hispà, Óscar Ortega Hernández, ha estat acusat formalment d'intentar assassinar el president dels Estats Units, Barack Obama. Ortega va ser detingut en relació amb el tiroteig que hi va haver divendres passat a uns 500 metres de la Casa Blanca, Els serveis secrets del president van localitzar dues bales al recinte de la residència de Barack Obama: una en un vidre blindat i l'altra a prop de l'edifici. Ho van relacionar amb el tiroteig que hi va haver uns dies abans i això els va permetre localitzar Óscar Ortega, que, segons el diari "The Washington Post", ha reconegut que odia el president dels Estats Units, a qui considera l'anticrist.

Actualitzat
Ortega Hernández va ser detingut dimecres en un hotel a prop de Pittsburg, després d'una frenètica recerca de les autoritats federals, que el van identificar com a sospitós de disparar prop de la Casa Blanca el passat divendres.

Poc després del succés, les autoritats van trobar a uns carrers de distància un vehicle abandonat amb un rifle d'assalt AK-47, registrat a nom del detingut.

El jove es troba sota custòdia del servei secret nord-americà i serà traslladat en els pròxims dies a Washington, per ser jutjat per aquest càrrec en un tribunal federal. Si és declarat culpable, s'enfronta a una pena màxima de cadena perpètua.

Oscar Ortega ja ha tingut problemes amb la justícia en diversos estats. S'havia mudat a Washington fa tot just unes setmanes, sense informar la seva família, que l'havia donat per desaparegut davant les autoritats el 31 d'octubre.
Anar al contingut