L'Hospitalet de Llobregat

El joc de taula Trivial Pursuit ja té una versió catalana

L'empresa de joguines Hasbro ha presentat l'edició catalana del popular joc de taula Trivial Pursuit, que manté les seves característiques habituals però centra les preguntes a Catalunya. La productora mànager de Trivial Pursuit Espanya, Judit Pla, ha explicat que han escollit Catalunya com a protagonista d'aquesta nova versió regional per la seva àmplia tradició històrica, riquesa cultural i patrimoni.

Actualitzat

Catalunya ja té versió del Trivial. No és l'única regió de l'estat que en té: Andalusia, per exemple, és una altra de les comunitats autònomes amb una versió pròpia del joc. Preguntes com "Quantes comarques té Catalunya?", "Quin enginyer urbanista català va dissenyar l'Eixample de Barcelona?" o "Com es diu el pilot català que es va proclamar campió de 125cc amb tan sols 18 anys i 13 dies?" figuren en el Trivial català.

El joc planteja un total de 1.800 preguntes dividides en les tradicionals seccions d'història, espectacles, ciència i naturalesa, art i literatura, esport i oci i geografia, plantejades tant en català com en llengua castellana.

Un grup de 50 alumnes d'ESERP Fundació Universitària han estat els primers a jugar amb aquesta versió, en una partida que ha començat tot just després de la presentació del joc.

Els canadencs Scott Abbot i Chris Haney van llançar el joc al mercat nord-americà l'any 1982 i, al cap de dos anys, ja se n'havien venut més de 20 milions d'exemplars. A Catalunya, el Trivial va arribar el 1983. Actualment es comercialitza en disset països i s'ha traduït a 26 idiomes.

Anar al contingut