Imatges del tauler del joc del Marraco
El joc ja ha arribat a la tercera impressió (Andrea de Castro)

El joc de l'oca lleidatà: "Si trobo lo Marraco torno a tirar, que a la Seu he d'arribar"

La il·lustradora lleidatana Andrea de Castro ha creat el Joc del Marraco, una versió del joc tradicional ambientat en la capital del Segrià que està sent tot un èxit

RedaccióActualitzat

D'allò "d'oca a oca i tiro perquè em toca" al "si trobo el Marraco torno a tirar, que a la Seu Vella he d'arribar". És el primer canvi de la versió lleidatana del tradicional joc de l'oca.

La idea ha estat de la il·lustradora lleidatana Andrea de Castro, que ha omplert el nou tauler del joc de celebracions, monuments i personatges que, casella a casella, ens passegen per la cultura popular de la capital del Segrià:

"Des de la casella final, que és el nostre monument més important -la Seu Vella-, fins a l'Horta de Lleida, la fruita dolça, les cristines de Sant Blai, les orelletes, els caragols a la llauna, l'Auditori o el Museu de Lleida..."

L'ha batejat com el Joc del Marraco, que és el nom d'un persontage del bestiari de foc. Tot un símbol per als lleidatans, que el coneixen de tota la vida.

Per ara és tot un èxit i ja se n'està imprimint la tercera edició. En especial entre els més petits de casa, que hi han trobat una forma de passejar per la ciutat i conèixer llocs emblemàtics, personatges i gastronomia. Sentim-los:
 

 

ARXIVAT A:
Cultura popular
Anar al contingut