Tòquio

El Japó prohibeix penetrar en un radi de 20 quilòmetres al voltant de Fukushima

El Japó ha endurit la prohibició d'entrar en el radi de 20 quilòmetres al voltant de la central nuclear de Fukushima. El primer ministre, Naoto Kan, ha anunciat la mesura en una visita que ha fet a la regió. Kan l'ha justificada per preservar la seguretat dels habitants, ja que en aquesta zona encara hi viuen una seixantena de famílies.

Actualitzat
Naoto Kan ha dit que el seu govern emetrà una ordre de prohibició de penetrar en un radi de 20 quilòmetres al voltant de la central i s'evacuarà tots els residents de la regió que encara no hagin abandonat aquest perímetre. La decisió s'ha pres després que, en una inspecció casa per casa, la policia ha localitzat més de 60 famílies que encara s'estaven a la zona, exposades a les radiacions que s'escapen de Fukushima.

En el moment que entri en vigor la prohibició, només un membre de cada família hi podrà entrar per buscar pertinences, sempre sota supervisió. El govern estudia aplicar multes si s'incompleix la mesura.

D'altra banda, Tepco, l'empresa que gestiona la central nuclear, creu que hauran de passar com a mínim sis mesos per reduir les emissions radioactives i almenys nou per poder refredar els reactors.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut