Senegal és el cinquè país afectat per l'epidèmia. (Foto: Reuters)
Senegal és el cinquè país afectat per l'epidèmia. (Foto: Reuters)
Tòquio

El Japó ofereix a l'OMS un antiviral que podria ser efectiu contra l'Ebola

El medicament està indicat per al virus de la grip, que seria del mateix tipus que l'Ebola

RedaccióActualitzat

El Japó ha trobat un medicament que podria ser efectiu per combatre l'Ebola. El fàrmac es diu favipiravir i és un antigripal desenvolupat per la companyia Toyama Chemical, una empresa subsidiària de Fujifilm Holdings Corporation.

Donada la magnitud que està agafant el virus i la seva elevada mortalitat, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va considerar "ètic" utilitzar medicaments que no havien estat provats abans. Per això, el cap de gabinet del govern japonès, Yoshihide Suga, ha posat el fàrmac a disposició de l'organització i estan a l'espera de la seva decisió. "En cas d'emergència, estem preparats per respondre", ha remarcat.

El favipiravit està indicat per al virus de la grip, que és del mateix tipus i desencadena símptomes similars als de l'Ebola, segon un portaveu de Fujifilm, que ha assegurat que tenen emmagatzemades dosis d'aquest medicament per a 20.000 persones.

El Canadà també va oferir a l'Organització Mundial de la Salut una vacuna, encara experimental, contra la malaltia. Les autoritats canadenques han fet l'oferiment després que aquest organisme internacional considerés "ètic" utilitzar medicaments no provats en humans.

Als Estats Units un metge i una infermera infectats amb el virus van ser donats d'alta després que se'ls subministrés el medicament experimental ZMapp. El mateix fàrmac se li va subministrar al sacerdot espanyol Miguel Pajares, però, segons els experts, tenia la malaltia més desenvolupada i altres dolències que explicarien que, finalment, morís.

L'Ebola ha mort més de 1.400 persones a l'Àfrica Occidental, segons les últimes dades de l'OMS.

 

Anar al contingut