Pyongyang

El Japó desplegarà el seu sistema antimíssils davant l'amenaça de Corea del Nord

El Japó desplegarà el seu sistema antimíssils a Okinawa davant el que considera un gest amenaçador de Corea del Nord. Aquesta setmana, el règim de Pyongyang ha anunciat que a mitjans d'abril llançarà un coet de llarg abast, tot i que insisteix que només és per posar un satèl·lit en òrbita.

RedaccióActualitzat
El governador d'Okinawa ha donat llum verda al desplegament del sistema de defensa antimíssils PAC-3 per poder interceptar, en cas d'amenaça, un suposat projectil nord-coreà. El sistema és similar al que es va desplegar el 2009, quan un míssil nord-coreà Taepodong-2, que suposadament havia de posar en òrbita el satèl·lit Kwangmyongsong-2, va sobrevolar el nord de Japó, tot i que, finalment, no es va activar perquè el projectil no va amenaçar el territori japonès.

Corea del Nord va anunciar la setmana passada que llançarà un satèl·lit entre el 12 i el 16 d'abril coincidint amb les celebracions pel centenari del naixement del fundador de la nació, Kim Il-sung, avi de l'actual líder nord-coreà, Kim Jong-un.

Tòquio, Seül i Washington consideren que el llançament del satèl·lit sobre un coet portador de llarg abast és, en realitat, una prova d'un míssil balístic i violaria les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU.
Anar al contingut