Bitllets de 100 euros
Les famílies espanyoles estalvien 7,6 euros de cada 100
Tòquio

El Japó comprarà bons de l'eurozona a finals de mes per impulsar la confiança

El Japó comprarà bons de l'eurozona a finals de mes per impulsar la confiança dels mercats i contribuir a l'estabilitat. El ministre japonès de Finances, Yoshihiko Noda, ha dit que projecten comprar al voltant del 20% de les emissions del deute sobirà que la zona euro emetrà a finals del mes de gener per finançar el rescat d'Irlanda. Les mirades continuen centrades en Portugal, tot i que Brussel·les insisteix que no es prepara cap pla de rescat.

Actualitzat
El Japó ha anunciat que comprarà al voltant d'un 20% dels bons que l'eurozona emetrà a finals de gener. Ho farà a través de les seves reserves de divises en euros.

El Fons Europeu d'Estabilitat Financera emetrà bons per un valor d'entre 3.000 i 5.000 milions d'euros, amb l'objectiu, entre d'altres, de finançar el rescat d'Irlanda.

El Japó ha fet pública la seva decisió afirmant que veu "adequat" adquirir deute del Fons Europeu d'Estabilitat Financera per "impulsar la confiança i fer una contribució com un dels principals països" del món, segons ha indicat el ministre de Finances, Yoshihiko Noda.


Anar al contingut