Un mòbil molt especial que es començarà a vendre d'aquí a uns dies al Japó (Reuters)
Un mòbil molt especial que es començarà a vendre d'aquí a uns dies al Japó (Reuters)
Tòquio

El Japó comercialitza un mòbil robòtic que camina i balla

Aquest robot de butxaca humanoide, Robohon, sortirà a la venda el 26 de maig al Japó i costarà 200.000 iens, uns 1.600 euros

RedaccióActualitzat
El primer mòbil robòtic, Robohon, sortirà a la venda al Japó el pròxim 26 de maig, segons ha informat la companyia Sharp. Es tracta d'un robot de butxaca que es pot fer servir de telèfon intel·ligent i que, entre altres funcions, camina o balla. La companyia amb seu a Osaka s'ha encarregat del desenvolupament del dispositiu juntament amb l'enginyer japonès Tomotaka Takahashi, el pare de Kirobo, el primer robot astronauta. Sharp ja ofereix la venda anticipada de l'aparell a través de la seva pàgina web. Costa 200.000 iens, uns 1.600 euros.

Aquest minirobot d'uns 20 centímetres i uns 400 grams es pot utilitzar també com a projector de vídeo, fotos o mapes, i ofereix una gran gamma d'aplicacions basades en la conversa amb l'humanoide, apunta Sharp. Robohon pot recordar les cares de les persones que registra a través de la seva càmera frontal i, fins i tot , cridar-les pel seu nom.

L'anunci del llançament d'aquest mòbil tan singular s'ha fet després de la compra del 66% del fabricant japonès d'electrònica per la companyia taiwanesa Hon Hai, una adquisició per 3.500 milions de dòlars que es va formalitzar fa uns dies després d'una llarga negociació entre les dues empreses.
Anar al contingut