Chakir el-Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies
Chakir el-Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

El Homrani reclama a l'Estat més "planificació" per acollir els menors migrants

Entre juliol i el que portem d'agost han arribat a Catalunya 675 menors sense família

Actualitzat

El més de juliol a Catalunya van arribar més de 450 menors immigrants sense familiars. Durant els primers 20 dies de l'agost ja n'han vingut 225 més.

Aquestes dades les ha donades Chakir el-Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies. Són 675 menors a qui cal garantir protecció, però que no és possible per la falta de planificació de la política migratòria del govern espanyol. I això té dues conseqüències greus:

Per una banda, l'exclusió social:

"Si un menor entra en el sistema amb 17 anys i escaig, pot acabar sortint del sistema sense haver estat regularitzada la seva situació administrativa. Això no té cap sentit. Aquesta persona el que fem és situar-la directament en l'exclusió."

I, per una altra banda, el treball il·legal com el dels top manta:

"No es fa una acollida com Déu mana amb temes de dret humanitari i el que es fa és ordre d'expulsió. Una ordre d'expulsió que no s'executa. És clar, l'ordre d'expulsió el que significa és que aquesta persona durant tres anys, com a mínim, està abocada a l'economia submergida."

El conseller reclama a l'Estat més planificació, més informació i més transparència.

"Nosaltres tenim molt clar que els acollirem i com els volem acollir, però hi ha d'haver transparència en la informació i en la planificació per poder-ho fer bé. Perquè, si no, estem dia a dia muntant dispositius per fer una primera acollida, però no ens estem centrant en el que volem centrar-nos encara més: formació per aquests joves, millores de la seva capacitat d'inserció, l'acompanyament quan són majors d'edat..."

ARXIVAT A:
MigracionsMenors
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut