El hip-hop català, als Estats Units: Klimax i Big Heads destaquen en el campionat mundial

L'escola Klimax de la Sagrera i els Big Heads de Mataró han tornat del World Hip Hop Dance Championship, on s'han consolidat com uns dels grups europeus de més nivell

RedaccióActualitzat

Aquest estiu s'ha celebrat a Phoenix, als Estats Units, el World Hip Hop Dance Championship, el campionat mundial de ball de hip-hop, que aplega grups contrincants d'arreu del món. Enguany, el millor palmarès se l'ha endut Tailàndia, amb tres medalles d'or i una de bronze.

A Catalunya, tot i no tenir la mateixa popularitat que al país bressol del hip-hop, hi ha un planter de balladors desconegut i talentós a parts iguals.

Alguns dels grups europeus amb més nivell que han participat al concurs de ball són catalans. Un d'ells, l'escola de ball Klimax Dance Nation, del barri barceloní de la Sagrera, hi ha participat en quatre categories.

En dues d'elles --de grups júnior i sènior fins a 40 membres-- han quedat vuitens i onzens, els primers i segons d'Europa. Aquí podeu veure una de les seves coreografies:

 

A la tornada a l'aeroport del Prat, l'Elsa, una de les ballarines de l'escola Klimax, no amaga l'emoció pels bons resultats que han fet fins a la semifinal del World Hip Hop Dance Championship: "Tu veus els grups que hi ha davant nostre i són tots asiàtics. Són grups que els veus i flipes directament".

"Aprens molt de veure com diferents cultures assagen el mateix esport que fas tu. És molt enriquidor." Martina, ballarina de l'escola Klimax.

Els coreògrafs de l'escola expliquen que, més enllà del fet de competir amb altres grups del món, el que busquen amb aquests viatges és fomentar l'evolució d'aquests joves ballarins i "veure que també tenen possibilitats de dedicar-s'hi professionalment".

Amb el mateix han tornat els mataronins Big Heads, de l'escola la Nave Dance Studio, que han quedat en vintena posició en el campionat mundial.

Podeu veure la seva actuació al darrer campionat d'Espanya Urbance:

 

La seva especialitat és barrejar el ball de hip-hop amb les figures castelleres. És la primera vegada que van al mundial després de guanyar contra pronòstic el campionat d'Espanya.

Van fer una col·lecta per les xarxes per poder pagar-se un viatge als Estats Units que no tothom, però, ha pogut fer per motius econòmics.

"De sacrificis n'hem fet, perquè son molts diners per aconseguir en poc temps. Però ens han ajudat molt." Jesús Rodríguez, coreògraf de Big Heads.

"Ens hem classificat gràcies a molta gent que ara mateix no és aquí. Tot va per ells. Els tenim molt presents sempre." Martina, ballarina de l'escola Klimax.

D'aquí a uns anys, qui sap si a l'aterrar al Prat tornaran amb una primera, segona o tercera posició... I cadascú amb la seva medalla.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut