Forbes va dir fa un any que el patrimoni net de Bankman-Fried superava els 26.000 milions de dòlars

El guru de les criptomonedes Sam Bankman-Fried, lliure en pagar 250 milions de fiança

Va fundar la plataforma de criptomonedes FTX i ell mateix admet que hi ha hagut un forat de 8.000 milions de dòlars, però defensa la seva innocència

El fundador de la plataforma de criptomonedes FTX ha quedat en llibertat condicional després d'assumir una fiança de 250 milions de dòlars.

Sam Bankman-Fried està al darrere de la fallida més gran d'un criptobanc, està acusat de frau i haurà d'estar confinat amb els seus pares a Califòrnia.

Tot plegat després que aquest dijous hagi comparegut per primera vegada davant de la justícia nord-americana després d'haver estat extradit des de les Bahames, on havia establert la seva residència i on el van detenir.

De 30 anys i conegut sovint amb les inicials SBF, va marxar dels Estats Units tot i que en teoria havia de quedar-s'hi per donar explicacions al Congrés nord-americà sobre la fallida d'FTX i les sospites de males pràctiques.

La fiscalia de Nova York li imputa vuit càrrecs, entre els quals hi ha frau electrònicblanqueig de diners o violació de les lleis de finançament de campanyes polítiques.

Les víctimes dels fraus i estafes no són només els clients d'FTX, sinó també prestadors. També l'acusen d'un "frau de seguretat i de valors". 

Milers d'inversors hi han quedat atrapats, i el mateix Bankman-Fried parla d'un "forat de 8.000 milions de dòlars" a la companyia. Ha demanat disculpes als clients i ha reconegut errors en la supervisió d'FTX, però creu que no té cap responsabilitat penal.

Haurien enganyat els clients

Segons la fiscalia, Bankman-Fried i els seus socis van "dissenyar intencionadament una trama i un pla per defraudar, obtenir diners i propietats a partir de simulacions fraudulentes i promeses".

També recullen que va acordar enganyar els clients de la plataforma FTX.com i apropiar-se indegudament dels dipòsits. La crisi de liquiditat d'FTX es va produir després que Bankman-Fried utilitzés en secret 10.000 milions de dòlars que provenien de fons dels clients per rescatar l'empresa Alameda Research.

Almenys mil milions de dòlars s'haurien esfumat, segons mitjans nord-americans, i les pèrdues han repercutit en tot l'ecosistema de les criptomonedes.

Forbes va dir fa un any que el patrimoni net de Bankman-Fried superava els 26.000 milions de dòlars, i ara ho deixa en uns 17.000.

Es va convertir en un important donant de campanyes polítiques dels demòcrates: 5,2 milions de dòlars van anar a parar a la campanya de Joe Biden el 2020. També va donar diners a mitjans de comunicació i a altres causes.

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsCriptomonedes
Anar al contingut