Bilbao

El Guggenheim celebra el desè aniversari convertit en símbol de la regeneració de Bilbao

La sinuositat de les formes del Museum Guggenheim han donat un nou perfil a Bilbao i s'han convertit en un símbol de la ciutat. Ja fa deu anys des que va obrir les portes, i ho celebra amb un gran nombre d'actes, entre aquest una exposició. Deu anys després, ja no s'hi veuen tantes cues, a les portes, però l'impacte Guggenheim és tan inqüestionable que més de 200 ciutats han sol·licitat formalment a la Fundació Guggenheim ser candidates a la construcció d'altres Guggenheims per tot el món.

Actualitzat
Frank Gerhy arribava a Bilbao fa quinze anys. L'arquitecte californià presentava no només una maqueta fascinant, sinó un projecte convertit en realitat el 1997, que representaria un punt d'inflexió determinant per projectar al món una imatge potent de Bilbao i del País Basc.

Les llargues cues del primer dia pronosticaven que el Guggenheim seria un motor per al turisme i l'economia. L'obra de Gerhy des de l'inici ha estat una veritable icona.

Durant deu anys, el museu ha lluitat també per convertir-se en referent cultural a Europa, amb exposicions de tantèxit com la retrospectiva sobre art a la Xina o Rússia. D'altres han estat més controvertides, com les motos a les portes d'una pinacoteca, que s'oferia també de passarel·la per a Armani.

Al llarg de tot aquest temps s'hi han dut a terme un total de 54 exposicions temporals, tot i que no sempre han estat d'art contemporani, sinó que també s'hi ha pogut veure art clàssic o etnogràfic.

Els visitants han pogut veure obres dedicades a artistes com Andy Warhol, Calder, Richard Serra, Mark Rothko, Oteiza o Chillida, entre altres.
Anar al contingut