El guàrdia civil de La Manada: "Algú es creu que tens un penis a la mà per no caure?"

La Tribuna de Cartagena ha fet pública una carta manuscrita d'un dels condemnats per abús sexual

RedaccióActualitzat

Un dels membres de La Manada, el guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero Escudero, ha fet pública una carta manuscrita dirigida a la víctima i explicant el seu punt de vista de tot el que ha succeït.

En la carta, publicada a La Tribuna de Cartagena, ha defensat la seva innocència, qualifica de grotesc el relat de la víctima, ha donat gràcies per les mostres de suport sobretot a forocoches i burbuja.info , portals on es van publicar les dades personals de la víctima, critica l'acusació particular de Pamplona i Navarra i qualifica el jutge que va emetre el vot particular com una" persona seriosa, professional i que sap del que parla".

"Després de 22 mesos de presó i tot el que ha succeït he decidit trencar el meu silenci", així comença la carta després d'autoritzar la seva publicació i fer públic el seu DNI."

El condemnat a 9 anys de presó per abús sexual diu que "després de sortir a tots els programes possibles els falta sortir en el més idoni per al nostre cas: "Cuarto Milenio", donat els fenòmens paranormals que hem viscut durant el procediment":

"Tot va començar amb la burundanga, que, per no deixar rastre, no el va deixar ni a les diligències; la violació grupal amb penetració vaginal i anal que no va provocar cap tipus de lesió, o l'estranya agressió sexual en què la "víctima", juntament amb els "violadors", busquen un hotel, ho graven i no conforme amb això, presenten la gravació com a prova de càrrec."

"No és no"

Guerrero reflexiona sobre el "no és no" i dirigeix algunes preguntes a la víctima.

"'No és no'", però ara resulta que la noia diu que ella en cap moment diu que no. Doncs es canvia l'eslògan i no passa res. 'Si no dic que sí és que no'. Solucionat. "Jo sí que et crec, germana"."

I continua amb les preguntes:

"Però un dubte: ens pots aclarir si eren 4 o 5? Digues si vas entrar per la força a fumar-te un porro.  Si estàs incòmoda, perquè et fas un petó amb un al portal? Com justifiques la masturbació que protagonitzes al vídeo? De veritat algú es creu que tens un penis a la mà perquè vas ensopegar i et vas agafar per no caure? És grotesc."

Relació amb el cas Altsasu

El guàrdia civil relaciona el seu cas amb el cas dels vuit acusats d'agredir dos guàrdies civils en un bar a Altsasu i critica les actuacions de Pamplona i Navarra:

"Pamplona i Navarra es presenten com a acusació popular, perquè no pensen tolerar cap agressió a dones a la seva comunitat (excepte en l'agressió a dues dones de guàrdia civil a Altsasu, aquest tipus de dones no compten, en aquest cas s'hi manifesten a favor."

La sentència

 

Antonio Manuel critica la manera com es va fer pública la sentència i la reacció de la "gentada que pren els carrers":

"Després de cinc mesis de deliberació, va arribar la sentència, i com si es tractés del discurs de Nadal del rei, ho retransmeten totes les cadenes en directe i resulta que, per a sorpresa de tot Espanya, els tres magistrats absolen de l'agressió sexual."

"La multitud, que ja tenia organitzades les manifestacions i preparades les pancartes, prenen els carres i es pregunten: però és que cap dels magistrats veu la televisió? No tenen xarxes socials? Cap ha llegit els articles del diari El Español? Què han vist per no condemnar-los?"

 

I ell mateix es respon dient que els magistrats han vist un judici i un sumari, cosa que la majoria de gent no. I assegura que pot garantir que com a mínim a un dels magistrats no li importa el que es diu a televisió o a la xarxa i sentencia "ells són jutges i la seva missió és impartir justícia, no caçar bruixes".

El vot particular

El guàrdia civil diu que amb el vot particular Espanya va veure que la història no era com s'explicava:

"Aquest jutge a qui tothom critica, menys la gent del món de la judicatura, és un magistrat de l'Audiència Provincial, no és Elisa Beni, Lucía Etxebarria o Joaquín Prat. És una persona seriosa, professional i que sap del que parla. Els que no volien legislar en calent perquè Ana Julia Quezada i El chicle (que diuen que en 7 anys serà fora) mereixen una segona oportunitat, són els mateixos que demanen guillotina per a La Manada."

Difusió dades de la víctima

Les dades de la víctima es van filtrar als portals Forocoches i Burbuja.info i a la seva carta ell explica que també es va prohibir fer públiques les seves dades i, en canvi, "molta gent ha rebut una fotografia meva al seu mòbil amb el text "aquest guàrdia civil, Manuel Guerrero Escudero, ha demanat que no es difongui la seva cara ni el seu nom, que encara la seva vida es fotrà malbé, igual que la de la noia que va violar als Sanfermines. No s'ha d'escopir cap amunt, perquè tot cau."

"Li heu fet un trist favor a la denunciant, que ara està patint el que vam patir nosaltres. No soc cap violador, i abusador, ni odio les dones i no escupo foc per la boca. Demà li pot passar al teu germà, al teu pare, al teu fill o a tu mateix, i aquest dia us penedireu d'haver donat suport al "#yositecreo"

 

Agraïments

El condemnat per abús sexual ha volgut agrair les mostres de suport rebudes:

"Vull donar les gràcies a la gent que ens han donat suport, especialment a la gent de forocoches i burbuja.info, que no s'ha deixat portar pel ramat."

També ha donat les gràcies a La Tribuna de Cartagena, mitjà que publica la carta, perquè "tot i que no ens ha defensat, no s'ha deixat dur per sensacionalismes i ha jutjat els fets en relació amb la sentència i la seva valoració lliure i independent després de veure els vídeos".

Acaba assegurant que "ara criticaran la carta per aconseguir un aplaudiment fàcil" i assegura que encara confia en la justícia i la seva independència.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
Anar al contingut