El grup DIA redueix l'ERO el 40% i acomiadarà 1.600 treballadors

La cadena de supermercats ha anunciat aquest dilluns que reubicarà unes 350 persones

L'acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació anunciat al febrer s'ha aconseguit finalment avui, dilluns, entre DIA i els sindicats majoritaris, Fetico i UGT. Inicialment s'havien previst més de 2.000 acomiadaments, xifra que s'ha reduït el 40 per cent i afectarà 1.604 empleats.

El total inclou quaranta prejubilacions i 356 reubicacions a altres centres de treball, segons les circumstàncies de cadascú.

Els acomiadaments afecten 201 treballadors d'oficines i 308 de magatzem. La resta és personal de botiga. Se'ls ofereixen indemnitzacions de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats. L'empresa també està oberta a baixes voluntàries.

L'acord preveu també la venda, i no el tancament, abans de l'estiu, d'unes 300 botigues DIA Maxi i DIA Market que no són rendibles. La cadena DIA té 26.709 treballadors a tot Espanya.

La companyia ha agraït en un comunicat els esforços per arribar a l'acord d'avui:
 

"Un acord que resulta necessari per a la viabilitat de la companyia i el futur de més de 40.000 empleats directes distribuïts en quatre països."


Comissions Obreres rebutja l'acord de l'ERO

El sindicat Comissions Obreres ha rebutjat l'acord perquè considera que les negociacions dels últims mesos no han modificat les intencions de l'empresa. CCOO demanarà a través dels seus advocats la impugnació de l'ERO.

 

 

Protestes de Comissions Obreres pels acomiadaments de DIA

Anar al contingut