David Bonvehí, president del PDeCAT (ACN)
David Bonvehí, president del PDeCAT (ACN)

El grup dels liberals europeus expulsa el PDeCAT, que hi veu la mà de Ciutadans

El PDeCAT diu que Ciutadans ha abusat del seu paper a l'ALDE per forçar-ne l'expulsió

RedaccióActualitzat

L'Aliança dels Liberals i Demòcrates per a Europa (ALDE) ha aprovat l'expulsió del PDeCAT en una reunió extraordinària a porta tancada a Brussel·les.

Els liberals desvinculen l'expulsió de la formació de la crisi política a Catalunya i fan una crida al diàleg per solucionar-la. Vinculen l'expulsió del PDeCAT als casos de corrupció de Convergència.

 

 

L'executiva del partit europeu va demanar l'expulsió del PDeCAT a finals de setembre pel cas del 3%.


L'ALDE assegura que mantenen la porta oberta a qualsevol nova formació política liberal catalana:


A la reunió, a l'hotel Thon EU de Brussel·les, el Consell d'ALDE ha reunit uns 130 representants d'una quarantena de delegacions de les seixanta que aplega la formació.

El PDeCAT acusa Ciutadans

L'ALDE és també el grup on hi ha Ciutadans. A la reunió hi havia nou representants del partit d'Albert Rivera i dos del PDeCAT.

En un comunicat, els demòcrates han carregat contra el paper de Ciutadans en l'expulsió. Asseguren que la formació és "el principal partit de l'ALDE, en nombre de càrrecs electes i aportació econòmica". El PDeCAT creu que han "abusat d'aquest paper davant l'actitud timorata dels dirigents d'ALDE".


El partit de David Bonvehí i Míriam Nogueras afirma que l'ALDE ha "traït els principis fundacionals del partit".

"Mai abans els partits grans s'havien imposat ni abusat d'aquesta manera dels petits, ni un partit del mateix estat havia forçat l'expulsió d'un altre representant del mateix estat, per més competidors electorals que fossin."

Asseguren que l'argument de la corrupció és una excusa "instigada per Ciutadans" i denuncien que ni tan sols s'ha permès el vot secret en el consell.

El PDeCAT diu que abandona l'ALDE sense recança:

"És ALDE qui s'ha traït i s'ha venut. No és ja el partit al qual el PDECAT es va incorporar, i, per tant, l'abandona sense cap recança. Un partit que es planteja incorporar a les seves files els euroescèptics italians, per exemple, no podria en cap cap ser el nostre; tampoc un partit que silencia la denúncia d'Amnistia Internacional sobre la situació de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i mira cap a una altra banda amb els presos polítics i els exiliats catalans, alguns dels quals té ben a prop i que eren membres d'ALDE."

ARXIVAT A:
Unió EuropeaPDeCAT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut