Albert Vilalta i Roque Pasqual
Albert Vilalta i Roque Pasqual són els dos cooperants que continuen segrestats.
Madrid

El grup d'Al-Qaeda atacat per l'exèrcit maurità amb el suport de França no és el mateix que reté els cooperants catalans

La cèl·lula d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic que ha estat atacada aquest divendres per l'exèrcit maurità amb el suport del govern francès no és la mateixa que manté segrestats els cooperants catalans Roque Pasqual i Albert Vilalta. Així ho ha confirmat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, que ha assegurat que els dos estan bé i que el govern continua treballant per alliberar-los al més aviat possible.

Actualitzat
La vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, ho ha deixat clar: el grup d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic atacat aquest divendres per l'exèrcit de Mauritània en col·laboració amb el govern francès, no és el mateix que manté retinguts els cooperants catalans Roque Pasqual i Albert Vilalta, segrestats el passat mes de novembre mentre participaven en la caravana de l'ONG Barcelona Acció Solidària.

De la Vega ha remarcat que "els dos cooperants catalans es troben bé" i ha assegurat que "el govern espanyol continua treballant dia a dia per aconseguir alliberar els dos ciutadans espanyols".

Operació francomauritana contra Al-Qaeda

Pel que fa a l'operació francomauritana d'aquest divendres contra una cèl·lula d'Al-Qaeda del Magreb Islàmic, el govern francès no confirma que hagi estat una maniobra de rescat per mirar d'alliberar el cooperant francès retingut a mans dels terroristes. A través d'un comunicat emès pel Ministeri de Defensa, el govern de Sarkozy només s'ha limitat a precisar que la seva contribució a nivell tècnic i logístic en l'atac militar s'emmarca dins del compromís de França d'ajudar els països de la zona del Sahel en la lluita contra el terrorisme.

El govern francès, però, sí que ha reconegut que l'acció pretenia neutralitzar el grupuscle que el passat 19 d'abril va segrestar al Níger Michel Germaneau, un enginyer jubilat de 78 anys que col·laborava amb una petita ONG.

De moment, el grup terrorista, que ja va executar fa un any un cooperant britànic, es nega a donar proves de vida del segrestat i a obrir qualsevol diàleg per acostar-se a l'alliberament, i ha dit que l'executarà si abans de dilluns no es posen en llibertat alguns dels seus activistes empresonats.

L'operació militar, que va tenir lloc a la frontera de Mauritània amb Mali, ha acabat amb sis terroristes morts i amb la confiscació de material divers i armament militar. Fonts del Ministeri d'Afers Exteriors francès han assegurat que el govern està treballant des de totes les vies per aconseguir l'alliberament del cooperant.
Anar al contingut