Barcelona

El Gremi d'Empresaris de Cinemes tancarà 74 sales l'1 de febrer en protesta per la llei del cine

L'1 de febrer, 74 cinemes catalans tancaran en una acció de protesta del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya contra la llei del cine català. El president del gremi, Camilo Tarrazón, n'ha anunciat la mesura, que tindrà lloc el mateix dia del lliurament dels Premis Gaudí. El president de l'Acadèmia Catalana de Cinema, Joel Joan, entén que els empresari de cinemes de Catalunya vulguin tancar les seves sales coincidint amb l'entrega dels Premis Gaudí, però ha aclarit, al programa "El secret" de Sílvia Cóppulo, que l'acadèmia no té res a veure amb la causa de la protesta.

Actualitzat
El Gremi d'Empresaris de Cinema ha anunciat el tancament del 81% de les sales de cine catalanes l'1 de febrer, el mateix dia que es lliuraran els Premis Gaudí, com a protesta contra la llei del cinema català.

L'anunci l'ha fet el president del gremi, Camilo Tarrazón, després d'haver presentat un informe econòmic del sector elaborat pel professor Josep Maria Gay. Segons l'estudi de Gay, els cinemes catalans han tingut unes pèrdues de 25 milions d'euros entre el 2004 i el 2009, encara que han mantingut els llocs de treball.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut