El Gremi del Motor celebra la sentència del TSJC que anul·la la ZBE i demana a l'Ajuntament que l'acati "immediatament"

ACN Barcelona - El Gremi del Motor-FECAVEM ha celebrat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i ha reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que acati "immediatament" el dictamen i deixi sense efecte la ZBE. La patronal catalana d'automoció aplaudeix que el tribunal digui que l'ordenança no està motivada i que és "desproporcionada" perquè no preveu alternatives. "La sentència fa referència al fet que no es recullen suficientment ni la necessitat ni l'oportunitat de la norma projectada, ni una valoració de les diferents alternatives existents, ni una anàlisi de les conseqüències econòmiques i jurídiques que se'n derivaran de la seva aplicació", ha apuntat el Gremi del Motor.

La FECAVEM recorda que el TSJC no qüestiona la necessitat d'intervenció municipal per millorar la qualitat de l'aire, "sinó si les mesures limitatives adoptades són proporcionades", i també posa de relleu que en el procediment d'elaboració de l'ordenança "es parteix de dades de contaminació no actualitzades i que es presenten de manera imprecisa". "La situació de la contaminació a Barcelona al moment de la promulgació de l'ordenança presentava una tendència descendent, segons consta a l'inventari d'emissions de 2017, dades que es confirmen el 2018, però que no són considerats a la documentació preparatòria", ha assenyalat el Gremi del Motor.

En paral·lel, la patronal catalana d'automoció també retreu al consistori de Barcelona que amb la ZBE no té en compte "les conseqüències econòmiques i socials per als titulars d'un vehicle sense distintiu ambiental, ni es valoren mesures alternatives o menys restrictives". "Tot i que la sentència és susceptible de recurs en cassació i conté dos vots particulars en contra dels cinc magistrats, el Gremi del Motor reclama a l'Ajuntament que acati la sentència i deixi sense efecte l'ordenança", ha conclòs la FECAVEM.

Anar al contingut