Ciclisme

El granadí Juan Miguel Mercado guanya la desena etapa del Tour

El granadí Juan Miguel Mercado ha guanyat la desena etapa del Tour de França, que s'ha disputat entre Combo-les-Bains i Pau, de 190 quilòmetres. Després de gairebé cinc hores, el ciclista, de l'equip Agritubel, s'ha imposat en l'arribada a Pau al seu company de fuga, el francès Cyril Dessel, que s'ha convertit en el nou líder de la ronda francesa. Aquest dimecres ha començat, així, l'alta muntanya, amb la primera etapa dels Pirineus.

Actualitzat

El Tour sortia aquest dimecres del País Basc francès i totes les mirades estaven posades en l'equip Euskaltel i sobretot en Iban Mayo.
Però la primera etapa de muntanya ha estat un calvari per al líder de l'equip basc, que s'ha quedat en el primer port del Tour. El protagonisme ha estat per a l'andalús Juan Miguel Mercado i el francès Cyril Dessel, els dos homes més forts de l'escapada del dia.

Als colls del Soudet i Marie-Blanque han aconseguit un important avantatge. El francès s'ha assegurat el liderat de la general i de la muntanya i semblava que li havia de cedir la victòria d'etapa a Mercado, però no s'han posat d'acord i l'andalús s'ha hagut d'espavilar. En els últims quilòmetres s'ha quedat a roda i així ha tingut forces per imposar-se en l'esprint. És la segona victòria de la seva carrera en el Tour, i a més, s'ha posat segon de la general.

Pel que fa als favorits, no s'ha vist gran cosa. Els Telekom han controlat, però, al marge de Mayo, que ha cedit 24 minuts, ningú no ha perdut pistonada. I dijous arriba l'etapa reina dels Pirineus, amb les ascensions als colls del Tourmalet, l'Aspin, el Peyresourde i Eth Portilhon abans de la pujada final al pla de Beret.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut