Els donatius solidaris a l'hora de pagar el compte han servit al Gran Recapte per superar la Covid (EFE/ Marta Pérez)
Els donatius solidaris a l'hora de pagar el compte han servit al Gran Recapte per superar la Covid (EFE/ Marta Pérez)

El Gran Recapte recull donatius fins al 16 de desembre: l'objectiu, 6 milions

Pràcticament un miler de parades de mercat i petits comerços de tot Catalunya s'han sumat a aquesta causa benèfica en un any marcat per la pandèmia

RedaccióActualitzat

El Gran Recapte d'Aliments, organitzat pel Banc dels Aliments, ha superat els 3 milions d'euros en donacions; una recaptació que suposa un 45% menys respecte a l'any passat. Un resultat provisional i que continua fins al 16 de desembre, amb donacions econòmiques via internet que es poden fer a través de la seva pàgina web.

El Gran Recapte d'enguany s'ha hagut d'adaptar a les normes anti-Covid i, en lloc de recollir queviures als mercats i a les botigues, ha recollit donatius solidaris que s'han fet a l'hora de pagar el compte. 3.493 establiments s'han adherit al Gran Recapte.

Un cops tancats els establiments, aquest dissabte, el Banc dels Aliments ha fet un balanç provisional de les donacions. La recaptació ha arribat a la xifra dels tres milions.

El Gran Recapte ha tingut menys voluntaris, però s'han centrat sobretot a donar informació
El Gran Recapte ha tingut menys voluntaris, que s'han centrat sobretot a donar informació (EFE/ Marta Pérez)

Amb els diners obtinguts, el Banc dels Aliments ja ha comprat més de 300.000 quilos d'aliments no peribles com llet, farina, pasta o patates, entre altres coses, que han costat 325.000 euros, una xifra que dona una idea de tot el que es podrà aconseguir amb els tres milions d'euros de donatius.

El Banc dels Aliments destaca la bona acceptació dels vals oferts en mercats municipals i comerços de proximitat. Pràcticament un miler d'aquest tipus d'establiments s'han adherit a la iniciativa.


1,7 milions de donatius digitals

Amb la Covid, el Banc dels Aliments ha fet un gran esforç per vehicular també donacions directes a través dels canals digitals, i ha estat tot un èxit, amb 1.710.000 euros de solidaritat.

Aquests canals es mantenen oberts fins al 16 de desembre, quan es farà el recompte final de tot el que s'haurà recaptat.

Les donacions es poden continuar fent a través del web www.granrecapteonline.com, i el canal de pagament Bizum amb el CODI 33596.

Els donatius per plataforma digitals s'allarguen encara 25 dies més
Els donatius a través de plataformes digitals s'allarguen encara 25 dies més (ACN/Carola López)

El lema del Gran Recapte d'enguany és "més necessari que mai" per la Covid. La pandèmia ha fet augmentar un 40% la demanda d'aliments, i això suposa que, aquest any, l'objectiu és aconseguir 6.000 tones d'aliments. Una xifra que està molt per sobre de les 4.300 que es van recaptar l'any passat.


Una quarta part de voluntaris

Pel que fa a la figura clau del Gran Recapte, el voluntariat, aquest 2020 han estat 6.810 persones. L'any passat, sense pandèmia, en van ser 28.000. Enguany, però, les tasques que han hagut de fer són diferents, i han estat centrades sobretot a informar sobre el nou format de les donacions. En altres edicions calien moltes mans per recollir, traslladar i classificar els aliments que arribaven.

ARXIVAT A:
AlimentacióPobresaCoronavirus
Anar al contingut