Durant tot el cap de setmana es recullen aliments que es començaran a repartir aquest mateix dilluns (Eli Don/ACN)

El Gran Recapte preveu recollir 5 milions d'euros i superar "amb escreix" les xifres del 2021

La xifra encara no està tancada del tot perquè es poden seguir fent donacions tant als supermercats com a través de la pàgina web

El Banc dels Aliments preveu que arribaran als cinc milions d'euros en donacions en aquesta nova edició del Gran Recapte que s'està fent aquest cap de setmana. 

Malgrat l'escalada de preus, la recollida d'aliments i de diners en efectiu està sent considerablement superior a la de l'any passat, condicionada per la pandèmia, i en què es van recollir prop de 3,7 milions d'euros. 

Els voluntaris treballen ja en les tasques de classificació dels aliments que s'estan recollint per començar a distribuir-los a partir de dilluns. La campanya del Gran Recapte espera recollir prou queviures per poder abastir les famílies durant dos o tres mesos.

Es repartiran entre les més de 240.000 persones que es calcula que estan en situació de vulnerabilitat alimentària a Catalunya.

"Optimisme moderat"

El cap de logística del punt de classificació de la Zona Franca a Barcelona, Oriol Dolader, ha explicat que encaren el cap de setmana amb "un optimisme moderat".

En aquest centre s'han agrupat durant la tarda unes 200 persones de diferents edats i s'han dedicat a separar i classificar els diferents productes bàsics de menjar.

Milers de voluntaris treballen en el Gran Recapte d'aquest cap de setmana (Eli Don/ACN)

De fet, el Banc dels Aliments ha reconegut en un comunicat que les dades obtingudes al llarg de la tarda a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona, així com a les comarques de Barcelona, fan preveure que se superarà "amb escreix" la xifra de recaptació de l'any passat " i se situaria a prop dels 5 milions d'euros". Tot i això, la xifra definitiva no se sabrà fins d'aquí uns dies, "perquè és un recompte complex per la gran varietat de formats de donació".

De fet, fins al 6 de desembre ​es pot col·laborar amb donacions a les línies de caixa dels supermercats i fins al 25 de desembre a través de la web www.granrecapte.com.

Tot plegat arriba, però, en un context realment complicat on els preus s'han disparat en comparació amb els del 2019. "Els preus estan pels núvols, aliments com la llet que estaven a 0,48 cèntims s'han enfilat fins als 0,80 cèntims, amb la previsió que puguin arribar a l'euro", recorda Dolader.

 

ARXIVAT A:
PobresaAlimentació
Anar al contingut