El Gran Recapte permet donacions d'aliments frescos a mercats de Barcelona
Comença el Gran Recapte (ACN)

El Gran Recapte permet comprar vals d'aliments frescos en mercats de Barcelona

El Gran Recapte tindrà 3.000 punts de recollida a tot Catalunya i hi participen més de 28.000 voluntaris per recollir més de 4.000 tones d'aliments

RedaccióActualitzat

Nova edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments. 3.000 punts a mercats i supermercats d'arreu de Catalunya recolliran durant dos dies productes bàsics per a famílies vulnerables.

En aquesta onzena edició, sobretot, es volen aconseguir donacions d'oli, conserves i llet. Aquesta campanya també pretén sensibilitzar la població sobre la important bossa de pobresa que hi ha a Catalunya.

 

El Banc dels Aliments atén més de 195.000 persones i han notat un repunt d'usuaris aquests últims mesos, després d'anys de davallada.

Expliquen que cada cop es troben més persones sense papers que encara no han pogut ser ateses pels serveis socials i asseguren que a Catalunya hi ha "una important bossa de pobresa cronificada".

Un 21,3% de la població catalana està en risc de pobresa i gairebé 7 de cada 100 catalans estan en risc de pobresa severa.

 

Novetats 2019

Després de la prova pilot iniciada l'any passat, s'ha estès la possibilitat de fer donacions de producte fresc de dos a cinc mercats municipals. Els ciutadans poden comprar tiquets de tres euros que les entitats canviaran per carn, peix o ous.

 

També s'hi poden fer aportacions online a través del web del Banc dels Aliments o a través de les plataformes d'alguns supermercats.

Enguany el Banc dels Aliments ha estès els sacs de tela per substituir les banyeres de cartró i apostar pels contenidors reutilitzables.

L'any passat es van recollir gairebé 4.000 tones i mitja d'aliments i van participar-hi més de 28.000 voluntaris. La campanya comença aquest divendres i acabarà demà al vespre.

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut