Voluntaris classificant els aliments en l'edició 2019 del Gran Recapte
Voluntaris classificant els aliments en l'edició 2019 del Gran Recapte
Barcelona

El Gran Recapte, "més necessari que mai" per la Covid, serà només virtual

El Banc dels Aliments està "espantat" amb el futur i alerta que ha hagut de reduir de 12 a 7 els quilos d'aliments que reparteix per persona i mes

Crida del Banc dels Aliments per a la campanya del Gran Recapte, que enguany és virtual per la pandèmia de la Covid.

La 12a edició del Gran Recapte serà molt diferent de les anteriors edicions a causa de la pandèmia: no hi haurà caixes per recaptar aliments a les entrades dels supermercats "per minimitzar el risc de contagi", i només s'acceptaran donacions de diners virtuals. Les donacions es podran fer ja a partir del 16 de novembre.

Per aquesta raó, en aquesta edició només hi haurà 9.000 voluntaris, una tercera part dels que hi havia l'any passat, que es repartiran en 600 punts de recollida situats tant en supermercats com en mercats. Informaran els clients de com poden fer les donacions: o bé comprant bons d'entre 3 i 50 euros, o fent aportacions monetàries per la quantitat que vulguin directament a la caixa dels supermercats.

Els dos dies centrals de la campanya del Gran Recapte seran el 20 i el 21 de novembre.

Creix el nombre de persones que passen gana

Els responsables del Gran Recapte, que han presentat avui la campanya d'aquest 2020, asseguren que aquest any és "més necessària que mai". La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, ha detallat que la demanda d'aliments a l'entitat s'ha incrementat un 40% arran de la pandèmia.

De fet, la campanya publicitària del Gran Recapte d'aquest any resumeix així la situació actual: "La nova realitat és una nevera buida".

Ha crescut el nombre de demandants d'ajuda i això ha obligat el Gran Recapte a reduir la quantitat d'aliments que poden donar a cada persona. Abans es repartien 12 quilos de menjar per persona i mes i ara s'ha reduït a 7 quilos mensuals. Asseguren que cada vegada hi ha més persones que passen gana i que els propers mesos es preveu que la situació empitjori pels rebrots de la Covid.

Donacions a la web dels Bancs dels Aliments

L'altre gran canal de donació serà la web dels Bancs dels Aliments. Els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució de queviures.

A més, aquest any s'incorpora també el canal de pagament Bizum, que, amb el codi 33596, pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

L'any 2019, el Gran Recapte va superar les 4.000 tones d'aliments recollits en només 48 hores.

 

Voluntaris classificant els aliments en l'edició 2019 del Gran Recapte
Voluntaris classificant els aliments en l'edició 2019 del Gran Recapte
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut