El presentador d'"El gran dictat" de TV3, Òscar Dalmau.
El concurs "El gran dictat" de TV3, amb Òscar Dalmau, és Premi Nacional de Comunicació.
Barcelona

"El gran dictat", l'ACN i Toni Clapés, Premis Nacionals de Comunicació 2013

El jurat també ha reconegut Toni Clapés, el mitjà digital Ara.cat, les tres associacions catalanes de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, de Premsa Comarcal i de Publicacions Periòdiques en Català, i el publicista Miquel Sambola. A més, han fet una menció d'honor al Grup Teletaxi de Justo Molinero pel seu trentè aniversari.

RedaccióActualitzat

El concurs "El gran dictat" de TV3 amb Òscar Dalmau, l'Agència Catalana de Notícies o el radiofonista Toni Clapés, director i conductor del "Versió RAC1", són alguns dels guardonats amb els Premis Nacionals de Comunicació 2013. "El gran dictat" ha guanyat en la categoria de televisió. El jurat ha volgut distingir l'èxit d'un programa d'entreteniment, però "alhora pedagògic, adaptat a un públic familiar, que desenvolupa una tasca molt important en favor de la llengua catalana".

L'ACN, per la seva banda, ha guanyat en la categoria de mitjà de proximitat ja que "garanteix la visibilitat de tot el territori des del punt de vista informatiu", i Toni Clapés ha guanyat en l'apartat de ràdio per la seva llarga trajectòria periodística en aquest mitjà a Catalunya amb programes líders d'audiència, primer a Catalunya Ràdio i després a RAC1.

El jurat, reunit al Palau de la Generalitat, també ha reconegut l'Ara.cat en la categoria de mitjà digital i n'ha destacat l'aposta decidida per una redacció abocada de manera integrada a la producció de continguts digitals que l'han portat al lideratge en aquest àmbit. En la categoria de premsa, han premiat de manera conjunta l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Totes tres, referents en l'àmbit de l'associacionisme en el terreny dels mitjans de comunicació. A més, actualment estant formant una federació en la defensa dels interessos dels creadors de continguts informatius catalans amb més força i amb més representativitat.

El Premi Nacional de Comunicació en la categoria de publicitat, finalment, ha estat per a Miquel Sambola, amb una llarga trajectòria en aquest àmbit.

Ara bé, el jurat també ha volgut atorgar una menció d'honor al Grup Teletaxi i en especial al seu fundador, Justo Molinero, en el trentè aniversari d'aquest projecte.

El lliurament dels premis tindrà lloc el 21 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat. Els premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat fetes per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

Anar al contingut