Infermeres emocionades picant de mans
Infermera de Girona, emocionada pels aplaudiments dels veïns (David Aparicio/Archivo Covid)

El gran arxiu fotogràfic de la Covid a Espanya, en una web oberta a tothom

De Catalunya, 111 professionals han participat a l'Arxiu Covid, disponible a través d'un web de lliure accés

RedaccióActualitzat

8.533 fotografies de 385 fotògrafs de tot Espanya, 111 de Catalunya. És l'Arxiu Covid, la memòria visual col·lectiva de lliure consulta més gran a Espanya sobre la crisi del coronavirus, conservada i custodiada per la Universitat d'Alcalá.

És un projecte que neix amb la voluntat de conformar una espècie de càpsula del temps sense ànim de lucre.

L'arxiu permet navegar amb recerques creuades que donen diferents resultats segons l'interès de l'usuari.

Les imatges no es poden descarregar perquè els drets d'explotació són dels seus autors, però sí que es pot accedir a les dades de contacte de cada autor.

A l'Arxiu Covid, s'hi poden trobar tota mena de testimonis del que s'ha viscut a Espanya durant el 2020 com la feina del sector sanitari, la gent gran i la crisi de les residències, la vida en confinament, la inactivitat, els morts o el dol.


Una tria en 10 imatges:

Marina, de 93 anys, pren l'esmorzar amb l'ajuda d'una treballadora de la residència Sant Carles de Celanova, a Ourense (Brais Lorenzo)
Posar els pacients de cap per avall perquè puguin respirar millor. Aquesta imatge va ser presa a l'Hospital Universitari de Vic, el 8 d'abril de 2020 (Marc Sanye)
L'Emma i el Bruno són cosins i es van confinar junts a casa d'uns familiar perquè la mare d'ell és metge de l'UCI de l'Hospital Vall d'Hebron. Molts sanitaris es van aïllar de les seves famílies. El que que es va fer aquesta foto, l'Emma feia 11 anys (Xavier Bertral)
Treballadors de l'empresa dels serveis funeraris retiren el cos de sor Ros, morta per Covid-19 al convent Llar Verge de Gràcia, el 5 d'octubre del 2020 (Àngel Garcia)
L'avi del fotògraf, de 90 anys, saluda des del portal durant el confinament per mantenir l'estricte confinament i evitar el contagi de la Covid-19, a Huarte, Navarra, l'1 d'abril del 2020 (Unai Beroiz)
Feines de desinfecció al centre de salut La Clazada de Gijón, el 21 de març del 2020 (Julián Rus)
La veïna de Banyoles, el 14 d'abril de 2020 (Tino Soriano)
Amanda i David es casen el 5 de juny, el mateix dia que ell fa 35 anys. Durant la pandèmia li van detectar un càncer en estat terminal i va morir l'11 de juliol del 2020 (Pablo García Sacristán)
La Maria truca la seva cosina de Saragossa i li explica que espera que li donin l'alta al seu company de pis, ingressat en un centre hospitalari de Barcelona (Nuria Prieto)
Concert al Gran Teatre del Liceu amb més de 2.000 plantes com a úniques espectadores el 22 de juny de 2020. Les plantes es van donar als sanitaris de l'Hospital Clínic (Albert García)

 

ARXIVAT A:
Fotografia Coronavirus
Anar al contingut