Una de les instal·lacions del nou parc creat pel grafiter Bansky (Reuters)
Una de les instal·lacions del nou parc creat pel grafiter Bansky (Reuters)
Anglaterra

El grafiter Banksy crea un parc temàtic parodiant Disneyland

El recinte que acull el parc té 10.000m2 i segueix la línia sarcàstica de l'artista

RedaccióActualitzat

El grafiter britànic Bansky ha creat un parc temàtic a la costa oest d'Anglaterra parodiant el parc Disneyland. L'artista britànic, que manté en absolut secretisme la seva identitat, el defineix com un "parc temàtic familiar per a anarquistes principiants" i l'ha anomenat Dismaland.

Bansky, que és el grafiter més cotitzat del mercat de l'art, ha presentat avui la seva versió particular del mític parc, després que aquesta setmana ja s'havia especulat amb la idea.

El parc ocupa un espai de 10.000 m2, abandonat des de fa quinze anys. Els veïns de la zona, un poble prop de Bristol, on viu l'artista, estaven molt intrigats amb la construcció d'un gran decorat.

El terme de Dismaland ja va ser utilitzat per l'artista en un dels seus cèlebres grafitis, on apareixia Mickey Mouse al costat d'aquesta frase: 'Benvingut a Dismaland. La vida no és sempre un conte de fades'.

Al nou parc de Banksy, s'hi poden veure, per exemple, un castell similar al de la Ventafocs o un estany ple de refugiats.

L'artista és conegut internacionalment pels grafitis sarcàstics i amb una alta crítica social que ha fet, clandestinament i sempre tapat amb la caputxa de la seva dessuadora, arreu del món, des de Londres fins a la Franja de Gaza.

Anar al contingut