Una parada de carn de gos en un mercat de Yulin (Reuters)
Una parada de carn de gos en un mercat de Yulin (Reuters)
Xina

El govern xinès intenta, sense èxit, prohibir la venda de carn de gos per al consum

Cada any se sacrifiquen milions de gossos a la Xina per vendre'n la carn, malgrat les protestes dels grups de defensa dels drets dels animals

RedaccióActualitzat

A la ciutat xinesa de Yulin han tornat a celebrar el festival anual de la carn de gos. Aquest any ho han fet sota estrictes mesures de vigilància, perquè pocs dies abans va entrar en vigor una nova llei que prohibeix la venda de la carn de gos en mercats i en tot tipus de comerços del país.

Malgrat la nova llei, els habitants de Yulin no han volgut renunciar a la tradició de menjar gos per aquestes dates. Per això, a les parades del mercat de Nanqiao es tornaven a veure cadàvers de gossos a punt per al consum.

I és que, davant les protestes aïrades dels comerciants de carn de Yulin, les autoritats locals van arribar a un acord d'última hora que els permetia saltar-se la normativa: cada venedor estava autoritzat a vendre un màxim de dos gossos.

 

 

El departament de promoció turística de Yulin assegura que el festival de la carn de gos no és "un festival oficial", i que el govern municipal no ha prohibit en cap moment la venda d'aquesta carn.

El festival de Yulin, que es fa anualment per celebrar l'entrada al solstici d'estiu, no és cap tradició arrelada en la societat xinesa. El van implantar l'any 2010 els mateixos venedors de carn de gos per intentar incrementar les vendes, que vivien un moment de forta davallada.

Segons dades de l'ONG Humane Society International, cada any se sacrifiquen entre 10 i 20 milions de gossos per a consum alimentari. Ja fa anys que grups en defensa dels animals miren, sense èxit, d'eradicar aquesta pràctica.

Aquesta mateixa setmana, un grup d'activistes dels drets dels animals ha aconseguit interceptar a Guangzhou un dels camions carregats amb gossos que anaven cap al mercat de Yulin i han rescatat un miler d'animals abans de ser sacrificats

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut