El govern vol que els comerços 24 hores tanquin a les 10 de la nit (ACN)

Els comerços 24 hores tancaran a la nit i els centres cívics només funcionaran online

El Procicat aprova noves mesures per frenar la Covid-19 el dia que Catalunya suma més de 200.000 contagis acumulats

RedaccióActualitzat

Els comerços 24 hores hauran de tancar a la nit, entre les 22 i les 7 del matí. Així ho ha aprovat aquest dilluns el Procicat, que també ordenarà el tancament de les activitats presencials que s'ofereixen en equipaments com els centres cívics.

Aquestes són les últimes mesures aprovades per l'organisme inderdepartamental per mirar de frenar els contagis de Covid-19, que continuen a l'alça a Catalunya.

El Procicat també ha aclarit que les àrees de servei d'autopistes i carreteres només poden fer servei per emportar-se, com la resta del sector de l'hostaleria. Podran, això sí, estar obertes tota la nit.


Sense toc de queda, "de moment"

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, havia avançat aquest matí la decisió de fer tancar a la nit els comerços 24 hores. Ho ha fet a Ràdio 4, on també ha dit que el govern, "de moment", no té sobre la taula adoptar una mesura com el toc de queda que ha entrat en vigor a França.

També ha reconegut, però, que "el que no podem fer és no mirar a Bèlgica, no mirar a França, països no precisament no desenvolupats".

Sàmper s'ha mostrat partidari d'utilitzar "eines no tan restrictives per evitar les molt restrictives" en la mesura que sigui possible.

 

Miquel Sàmper, conseller d'Interior (ACN/Gerard Artigas)


El tancament dels comerços 24 a partir de les 22.00 l'ha justificat perquè "volem que tanquin a la mateixa hora que es tanquen els parcs públics" i perquè és a la nit "quan la gent jove compra l'alcohol per a les seves festes". Es vol, en definitiva, reduir la venda d'alcohol i els botellons.

Es dona la circumstància que els comerços 24 hores no poden vendre alcohol a partir de les 11 de la nit. Sàmper, de tota manera, confia que obligant-los a tancar "també anem reduint les opcions que es facin aquestes festes" que s'han detectat en diversos llocs.

Sàmper ha remarcat que el comerç 24 hores "és un sector molt reduït" i que la mesura està "pactada amb Comerç, pactada amb Empresa".

A més a més, el conseller d'Interior ha fet una crida a la col·laboració ciutadana: "Per arribar aquí necessitem que la gent estigui amb nosaltres, que entengui que no ens podem relacionar amb molta gent."


Els centres cívic, online

Per mirar de frenar els contagis, el Procicat també ha aprovat la suspensió de les activitats presencials en equipaments com centres cívics i altres de caràcter comunitari. A partir d'ara, per tant, només estaran autoritzats a oferir els seus serveis telemàticament

D'aquesta prohibició en queden exemptes les activitats socioeducatives, de lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants i adolescents, i els programes de suport juvenil i les activitats d'intervenció social, com els menjadors de caràcter social.

Aquestes mesures entraran en vigor aquest dimarts, després que s'hagin publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), a la mitjanit.

 

El DOGC publica el tancament a la nit dels comerços 24 hores by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut