"És una obligació del govern de Catalunya estar present als cinc continents", ha dit Alfred Bosch a Mèxic

El govern anuncia que obrirà una delegació a Mèxic com a entrada a l'Amèrica Llatina

Actualitzat

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha aprofitat el primer acte del seu viatge oficial a Mèxic per anunciar que el govern vol obrir una delegació al país, com a porta d'entrada a l'Amèrica Llatina.

"Ja veurem exactament quan es pot fer i en quines condicions, però ho tenim bastant decidit", ha dit Bosch en una conferència a l'Orfeó Català de Ciutat de Mèxic, que alguns assistents han fet servir per reclamar ajudes per compensar la difícil situació econòmica de l'entitat centenària.

Davant d'aquestes peticions, segons l'ACN, el conseller ha demanat comprensió. "Tot just ara ens acabem de recuperar del 155", ha dit. Després de sentir com una acadèmica acusava l'ambaixada espanyola d'estar al darrere de la suspensió d'un acte sobre sobiranisme català, Bosch ha exigit a la diplomàcia espanyola que "deixi d'interferir en la llibertat acadèmica".

Presència a tots els continents

D'aquesta manera, el govern ha començat a concretar el recent anunci d'aprovar en les pròximes setmanes un decret per obrir delegacions fora d'Europa. Exteriors vol tenir presència en llocs on no ha arribat mai, com Llatinoamèrica, ha dit Bosch aquest diumenge a la capital mexicana, "amb l'ànim de defensar els drets dels catalans a l'estranger".

En aquest punt, ha afirmat que posaran l'accent en el vot exterior a Mèxic, on, en les últimes eleccions, de les 15.000 persones censades, només 250 van poder votar. "És una obligació del govern de Catalunya estar present als cinc continents", ha dit Bosch.

Anar al contingut