L'última imatge que es té de Chávez
L'última imatge que es té de Chávez
Veneçuela

El govern veneçolà reconeix que Chávez "continua molt delicat" després d'una "nova i greu infecció"

El ministre de Comunicació ha explicat que el president té una "nova i greu infecció" que li agreuja la funció respiratòria. L'executiu admet que l'estat del líder bolivarià -convalescent d'un càncer a la zona pèlvica- "continua sent molt delicat".

RedaccióActualitzat
La salut d'Hugo Chávez empitjora i el govern veneçolà ja no ho amaga. El ministre de Comunicació, Ernesto Villegas, ha explicat que el president té una "nova i greu infecció" que li agreuja la funció respiratòria. L'executiu admet que l'estat del líder bolivarià -convalescent d'un càncer a la zona pèlvica- "continua sent molt delicat". "Hi ha un empitjorament de la funció respiratòria relacionat amb l'estat d'immunodepressió pròpia de la seva situació clínica. Actualment, presenta una nova i greu infecció", ha explicat el ministre.

Villegas hi ha afegit que Chávez "continua aferrat a Crist i a la vida, conscient de les dificultats que afronta, i compleix estrictament el programa dissenyat". En la mateixa línia, el ministre ha dit que el govern acompanya els familiars "en aquesta lluita plena d'amor i espiritualitat" i ha fet una crida al poble a "mantenir-se en lluita contra la guerra psicològica" que, segons ell, fa l'oposició de dretes, que reclama més transparència sobre la situació real del president, ingressat en un hospital militar de Caracas. Pel ministre, l'oposició "busca escenaris de violència com a pretext per a una intervenció estrangera a la pàtria de Bolívar".

A més a més, acusa els que "sempre han prodigat odi, insult i menyspreu" contra Chávez d'utilitzar la situació actual com a excusa per desestabilitzar Veneçuela.

La recaiguda de Chávez, que respira a través d'una cànula traqueal i està sotmès a una "quimioteràpia forta", arriba dues setmanes després del seu retorn al país, un cop operat a Cuba per quart cop.

Anar al contingut