La devaluació de la moneda turca podria obligar al FMI a intervenir

El govern turc injecta liquiditat als bancs per evitar l'enfonsament de la lira

La moneda turca, que ha perdut un 40% del seu valor des d'inicis d'any, s'ensorra ara per les represàlies comercials dels Estats Units

Actualitzat

Mesures excepcionals a Turquia. El govern ha decidit injectar 6.000 milions de dòlars de liquiditat als bancs. Un rescat en tota regla després de l'ensorrament de la moneda de divendres passat, que va provocar una forta sacsejada als mercats. Amb tot, la caiguda no s'ha aturat.

La lira turca s'ha continuat devaluant aquest dilluns respecte de les altres divises, malgrat els intents de les autoritats per frenar-ho.

El banc central ha anunciat que donaria tota la liquiditat que necessitin els bancs i prendria mesures per garantir l'estabilitat econòmica.

Però de poc han servit aquests missatges tranquil·litzadors, mentre que el president Erdogan continua entestat en l'enfrontament diplomàtic amb els Estats Units.

La lira ha perdut un 40% des de començaments d'any i els ciutadans ho noten a la butxaca.

L'anunci fet pel president dels Estats Units, Donald Trump, de represàlies sobre les importacions d'acer i alumini turc està ofegant aquests dos sectors clau.

Mentrestant, els experts comencen a parlar d'un possible rescat de Turquia per part del Fons Monetari Internacional (FMI).

Tot i així, fonts d'aquest organisme han assegurat que no han rebut cap "indicació" del govern turc en el sentit que requereixi algun tipus d'assistència financera.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut