Un control de Mossos a l'Aran, a la frontera amb França

El govern treballa en un possible calendari per aixecar restriccions per Setmana Santa

El govern espanyol defensa que es mantingui el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant el període festiu

RedaccióActualitzat

El govern podria establir un calendari de relaxament de les restriccions per contenir la Covid-19 de cara a Setmana Santa. Així ho ha explicat la consellera de Presidència i portaveu en funcions, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Budó ha assegurat que, sempre d'acord amb les autoritats sanitàries, l'executiu es dona aquests dies de març per establir què estaria permès i quin tipus de mobilitat hi podria haver de cara a les vacances i els dies posteriors, en funció de l'evolució de la pandèmia.

La consellera ha explicat que és una petició que han rebut des de diversos sectors econòmics i que permetria planificar les vacances.

Si bé les dades actuals indiquen una millora i "la corba està baixant", Budó ha avisat que cal veure si aquesta tendència es consolida, perquè el govern no vol haver de fer passos enrere. "Quan fem passos endavant, que quedin fixats", ha dit.

I ha afegit que ara per ara "no estem bé".

"Tenim un sistema sanitari molt tensionat i si tinguéssim un repunt probablement col·lapsaria el sistema sanitari. Encara estem gestionant aquesta tercera onada."

 

És per això que, a preguntes sobre el confinament comarcal, Budó ha descartat que hi pugui haver canvis aquesta setmana. "Aquesta setmana no serà fàcil que es pugui aixecar, i veurem de cara als propers dies", ha dit.

Respecte a les altres restriccions, Budó ha obert la porta a, "entre demà i divendres", decidir algunes reobertures en sectors com la restauració, l'esport i el lleure. "Veurem com va evolucionant tot", ha afegit i ha descatat del tot que per ara es pugui replantejar el toc de queda.

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, confia en una situació "una mica més normalitzada" a nivell de restriccions en les pròximes 2-3 setmanes i ha insistit que cal "donar aire", però sense concretar en quina obertura pensa. 
 

El Ministeri vol una Setmana Santa sense mobilitat entre autonomies

Des del Ministeri de Sanitat defensen que per Setmana Santa estiguin prorrogades mesures com el tancament perimetral de les comunitats autònomes o altres límits de mobilitat. 

Es vol evitar que una relaxació de les mesures provoqui una quarta onada. Per això es preveu que s'abordi el tema a la reunió del Consell Interterritorial de Salut, aquest dimecres. 

La ministra Carolina Darias intentarà que les comunitats s'adhereixin a la proposta de mantenir el tancament perimetral al març i l'abril, inclosa la Setmana Santa, que és a principis d'abril. 

 

Milloren tots els indicadors, tot i que de manera moderada

Les dades de seguiment del coronavirus mantenen una tendència de millora. El Departament de Salut ha notificat aquest dimarts prop de 1.300 contagis nous i 22 defuncions. Tots els indicadors milloren de manera moderada.  

Una sanitària fa una PCR (ACN/Raquel Navarro/Nerea Colomé)
Una sanitària fa una PCR (ACN / Raquel Navarro / Nerea Colomé)

Els malalts de Covid ingressats als hospitals són ara 1.700, una vuitantena menys que ahir, i a les UCI hi ha 525 pacients de coronavirus, un centenar menys que fa 15 dies.

El risc de rebrot continua la desescalada i ara és a 230 punts, i la velocitat de contagi recula fins al 0,94. La incidència respecte a la població també baixa i ara és de 251 contagis per cada 100.000 habitants. La positivitat també recula al 5%.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut