Ada Colau envia una carta a Carles Puigdemont
Ada Colau envia una carta a Carles Puigdemont
Barcelona

El govern titlla Colau de "deshonesta" i confirma que no acusarà CDC pel cas Palau

El govern vol esperar a la sentència del judici del cas Palau per reclamar els diners que s'hagin pogut defraudar

RedaccióActualitzat

En relació amb el cas Palau, el govern de la Generalitat manté la decisió de no acusar Convergència, tot i que ahir Esquerra es va alinear amb l'Ajuntament de Barcelona, que sí que és partidari d'acusar-los.

La portaveu del govern, Neus Munté, diu que de forma "consensuada" i per "unanimitat" el govern mantindrà la seva postura i no acusarà CDC. Segons Munté, el govern actuarà "amb totes les accions necessàries per rescabalar els recursos que s'hagin vist afectats", un cop hi hagi sentència. La consellera portaveu ha admès les diferències de criteri en el govern, com "passa en totes les formacions també", però ha insistit que el posicionament és unànime.

L'actuació de l'alcaldessa no ha estat "ni transparent ni honesta"

Munté ha críticat durament la carta que va enviar Ada Colau, l'alcaldessa de Barcelona, al president Puigdemont per demanar una reunió extraordinària del Consorci per replantejar el seu posicionament judicial en el cas Palau. Munté ha dit que "no és ni transparent ni honesta" perquè el govern la va conèixer pels mitjans de comunicació abans que els arribés a Palau. La portaveu ha dit que també és competència de l'alcaldessa convocar reunions del Consorci. 

La data del referèndum

Segons Munté, no hi ha cap novetat ni pel que fa a la data ni a la pregunta. Ha explicat que fins després de la conferència de Puigdemont a Madrid no es donarà a conèixer la data. Segons ha dit la consellera de Presidència, la voluntat del govern català és negociar el referèndum i és per això que esperaran a la resposta de Madrid a l'oferta de diàleg. Munté ha anunciat que Mariano Rajoy, el seu govern, el seu gabinet i representants dels partits polítics han estat convidats a l'acte. 

Anar al contingut