Barcelona

El govern també suspèn la reunió de dilluns de la comissió bilateral Estat-Generalitat

Ahir es va anunciar que el govern de la Generalitat havia decidit ajornar la reunió de la comissió mixta de traspassos amb el govern espanyol perquè encara no s'han tancat prou bé els acords. Avui s'ha sabut que la reunió que havia de fer dilluns que ve la comissió bilateral Estat-Generalitat per al desplegament de l'Estatut tampoc es farà. El principal grup de l'oposició, Convergència i Unió, ha denunciat que aquests ajornaments s'han fet per no fer el rídicul. El govern assegura el contrari.

Actualitzat
El govern assegura que durant el mes de juliol es faran les dues reunions pendents amb el govern de l'Estat: la comissió mixta de traspassos Estat-Generalitat, prevista per dijous i ajornada ahir, i la comissió bilateral Estat-Generalitat que s'hauria de fer dilluns, però encara no està clar que es faci aquest dia.

Segons el conseller Joaquim Nadal, la Generalitat ha cancel·lat la comissió mixta de traspassos perquè els acords entre totes dues administracions no estan prou madurs. Un dels punts clau és el traspàs del servei ferroviari de rodalia, però Nadal no ha concretat quins són els punts de desacord ni quin serà l'ordre del dia de les reunions.

Per Convergència i Unió, l'ajornament de la comissió mixta posa en evidència que no hi ha voluntat política de desplegar l'Estatut, ni per part del govern espanyol ni per part del govern català. Ho ha explicat el seu portaveu parlamentari, Oriol Pujol, que assegura que han decidit ajornar-la per no fer el ridícul. Pujol ha criticat el govern català per haver-se penjat medalles, diu, i Zapatero per haver allargat la llista d'incompliments sobre l'Estatut.

Aquest matí, Convergència i Unió també ha denunciat el que consideren un augment desmesurat del personal de l'administració catalana des que hi ha el tripartit. Un augment que xifren en un 38% i obeeix, segons els nacionalistes, a pràctiques clientelistes i partidistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut