Barcelona

El govern suprimeix les subvencions als mitjans de comunicació, tret de les del foment del català

És un dels anuncis que ha fet el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la seva primera compareixença a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament. Homs ha justificat aquesta decisió perquè, en les circumstàncies econòmiques actuals, "s'ha d'escollir i el govern escull el català".

RedaccióActualitzat
El govern català suprimirà les subvencions als mitjans de comunicació, tret d'aquelles que estiguin directament relacionades amb el foment del català. És un dels anuncis que ha fet el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la seva primera compareixença a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament. Homs ha justificat aquesta decisió perquè, en les circumstàncies econòmiques actuals, "s'ha d'escollir i el govern escull el català".

Segons les primeres estimacions del Departament de la Presidència i a l'espera encara de concretar els pressupostos per a aquest any, la partida de subvencions als mitjans passaria dels 22 milions d'euros el 2010 a entre 5 i 6 milions aquest 2013.

Encara sobre els mitjans de comunicació, Homs ha assegurat que els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) són per al govern una "prioritat de primer nivell" pel seu triple paper de promoció de la llengua catalana, de servei públic i de motor de la indústria audiovisual. Malgrat això, però, el conseller ha avisat que els mitjans de la CCMA també es veuran afectats per les retallades: "Ningú pot ser aliè a aquesta necessitat de sotmetre's a sacrificis".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut