El govern de Sánchez, en un ambient distès i informal, a la finca de l'Estat a Quintos de Mora (Moncloa)
El govern de Sánchez, en un ambient distès i informal, a la finca de l'Estat a Quintos de Mora (Moncloa)

El govern Sánchez es tanca en una finca per fer pinya i dibuixar la legislatura

No és la primera vegada que Sánchez utilitza una finca de l'Estat per acollir trobades informals entre els ministres

Actualitzat

Reunió informal en un ambient distès i en una finca propietat de l'Estat. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reunit aquest dissabte el seu executiu a Quintos de Mora, a Toledo. L'objectiu era fixar un full de ruta per als pròxims mesos, però també ha servit perquè els membres del govern de coalició estrenyin llaços.

Segons explica la Moncloa, els grans temes de la legislatura han centrat la reunió. En la seva intervenció, Sánchez ha dit que s'obre un temps d'optimisme, molt esperançador i d'un gran dinamisme legislatiu.


Fer pinya

No és la primera vegada que Sánchez utilitza aquesta finca per acollir trobades informals entre els ministres. Ja ho va fer el 2018, dies abans de l'inici del curs polític.

Aquest cop, però, la trobada també s'interpreta com una oportunitat per fer pinya entre el govern de coalició acabat de formar, amb membres de diferents partits i independents. A més, és l'executiu més ampli des del principi de la transició. Té 23 membres.
 

La configuració de l'executiu, amb quatre vicepresidències va provocar malestar entre les files de Podem. La cohesió del govern i més concretament, del seu missatge és una preocupació per Pedro Sánchez, que ha designat Ivan Redondo per controlar el discurs comú.

Fotografia de família dels 23 membres del govern Sánchez aQuintos de Mora (Moncloa)
Fotografia de grup dels 23 membres del govern Sánchez a Quintos de Mora (Moncloa)

 

En la trobada informal, els ministres han exposat les prioritats dels seus departaments i han aprofitat per "engreixar" la seva relació política i personal, segons fonts de la Moncloa.

El president Sánchez ha estat el primer d'arribar i després un autocar ha portat gran part dels ministres, a excepció d'Irene Montero i Margarita Robles que s'hi han desplaçat en cotxe.


Un govern dels joves

Segons el govern espanyol, Sánchez ha aprofitat la trobada per recalcar que aquest ha de ser un "govern dels joves" ja que avui dia "són els que paguen majoritàriament la precarietat, l'exclusió i la pobresa, provocades per la crisi i les retallades".

"La majoria dels que estem aquí reunits som pares i mares. I per això hem de ser un govern que estigui en el present, però que sempre pensi en el futur"

El govern de Sánchez, a la reunió a la finca de l'Estat a Quintos de Mora (Moncloa)
El govern de Sánchez, a la reunió a la finca de l'Estat a Quintos de Mora (Moncloa)

 

Després de la trobada, la Moncloa ha difós un seguit de vídeos a Twitter on expliquen les prioritats del nou govern i la seva "agenda progressista":

 


Una finca de l'Estat

La finca de Quintos de Mora és propietat de l'Estat espanyol. És el mateix lloc on José María Aznar es va reunir amb el president dels Estats Units, George W. Bush, el 2001, un mes i mig després de l'atemptat a les Torres Bessones i el Pentàgon. La llavors consellera de Seguretat Nacional, Condolezza Rice, es va referir a la finca com "el ranxo d'Aznar".

La finca té una superfície d'unes 6.800 hectàrees i forma part del patrimoni de l'Estat des de 1942. Està situat al poble de Los Yébenes, a Toledo.

Més enllà de la trobada d'Aznar amb Bush, la casa ha vist passar també altres president com José Luís Rodríguez Zapatero. En canvi, Rajoy no la va fer servir mai com a president.

La finca també ha servit per fer moviments polítics: Felipe González va sondejar Baltasar Garzón per entrar en política a principis dels 90 i Aznar va decidir amb Rajoy els canvis en el seu segon govern el 2003.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPablo IglesiasPSOEUnides Podem
Anar al contingut